Ingezonden persbericht


Logitech benoemt Robert van de Vegte tot Regional Director Northern Europe

Nederlander verantwoordelijk voor Benelux, Scandinavië en Baltische Landen

Amersfoort, 28 juli 2008 - Logitech heeft de Nederlander Robert van de Vegte (44) aangesteld als Regional Director Northern Europe. Hij wordt verantwoordelijk voor Benelux, Scandinavië, IJsland, Groenland en de Baltische landen. Voorheen was van de Vegte bij Logitech verantwoordelijk voor de Benelux, het Midden Oosten en zuidelijk Afrika.

Voor Logitech is deze regio de belangrijkste afzetmarkt in Europa. Scandinavië en Benelux zijn volwassen markten en het merk heeft er de hoogste penetratiegraad van heel Europa. Van de Vegte: "Wat ik leuk vind aan deze functie, is dat ik het beste van twee werelden mag combineren. In de Baltische landen moet ik me meer richten op het ontwikkelen van de markt voor Logitech in het algemeen, terwijl ik in de Benelux en Scandinavië te maken heb met hele volwassen markten waar ons merk een hoge penetratiegraad kent. Daar is het juist belangrijk om de marktpositie van Logitech op een hoog niveau te houden."

Van de Vegte ziet echter ook in de volwassen markten nog volop kansen: "Logitech richt zich meer en meer op de consumenten elektronica. Daar hoort ook een andere marktbenadering en distributiekanaal bij. Daarnaast is de zakelijke markt voor Logitech erg interessant en ook die vergt weer een hele andere aanpak. Genoeg te doen dus!"

Robert van de Vegte
Robert 's carrière bij Logitech begon in september 1998 als Retail Account Manager Nederland. In 2000 werd hij benoemd tot Sales Manager Nederland. Daarna raakte zijn carrière in een stroomversnelling: In januari 2001 werd hij Country Manager Nederland, een jaar later Country Manager Benelux en weer een jaar later General Manager Benelux en Zuid-Afrika. In januari 2005 werd hij Regional Director Benelux, Middle East & Africa. Inmiddels is hij Regional Director Northern Europe en lid van Logitech's Europese management team.

Logitech

Logitech is wereldmarktleider in persoonlijke randapparatuur en innoverende kracht op het gebied van PC navigatie, internet communicatie, digitale muziek, home entertainment bediening, game controllers en draadloze apparaten. Het Zwitserse bedrijf werd opgericht in 1981 en is genoteerd aan de SWX Swiss Exchange (LOGN) en aan de Nasdaq Global Select Market (LOGI)

Logitech, the Logitech logo, and other Logitech marks are registered in the United States and other countries. All other trademarks are the property of their respective owners. For more information about Logitech and its products, visit the Company's Web site at www.logitech.com.