NCRV

Daniel Deronda

Zoektocht naar liefde en identiteit in Victoriaans Engeland

Maandag 28 juli

21:00 uur, Nederland 2

Vanaf maandag 28 juli zendt de NCRV de vierdelige Britse historische dramaserie Daniel Deronda uit, naar een verhaal van George Eliot uit 1876. Een verhaal over personages, die op zoek zijn naar de liefde van hun leven en naar hun ware identiteit. Tijdens die zoektocht komen ze zichzelf en allerlei rivalen tegen.

Daniel Deronda is een gevoelige, intelligente en zorgzame man. Hij wordt aangetrokken door de beeldschone, eigenzinnige Gwendolen Harth. Daniel voelt dat achter haar zelfverzekerde optreden een kwestbare schoonheid schuilgaat. Tegelijkertijd is hij onder de indruk van een jonge joodse vrouw, van wie hij het leven redt, Mirah Lapidoth. Gwendolen kiest op haar beurt voor een leven van luxe en status, maar sluit zich daarmee op in een liefdeloos huwelijk met een aristocraat die zijn trotse vrouw wil temmen. Daniel is geadopteerd door een rijke aristocraat. Hij raakt door de zoektocht van Mirah naar haar joodse wortels geïnteresseerd in het hoe en waarom van zijn eigen achtergrond.

De rollen van Daniel en Gwendolen worden vertolkt door Hugh Dancy (o.a. Madame Bovary) en Jodhi May (o.a. Aristocrats). Met verder Hugh Bonneville (Notting Hill), Edward Fox (Ghandi, Day of the Jackal), Celia Imrie (Bridget Jonesâs Diary) en Greta Scacchi (Presumed Innocent). Het script van Daniel Deronda is geschreven door Andrew Davies, de man achter Pride and Prejudice en Bridget Jonesâs Diary. De serie is eerder uitgezonden in 2003.