Stadsdeel Zeeburg

Basketballen bij de Zomertoer Zeeburg

14 juli 2008
De afgelopen twee weken boden Civic Zeeburg en Bureau Sport en Recreatie alle Zeeburgse kinderen in de zomervakantie de ZomerToer 2008 aan! Sporten, films maken, van de natuur proeven of zich heerlijk uitleven in de keuken. Voor ieder wat wils!

Basketbalclinics Foto: basketbalclinic

Eén van die activiteiten bestond uit basketbalclinics op verschillende locaties in Zeeburg. Hoewel het weer niet mee zat, hadden de kinderen toch steeds geluk. Er kon dan ook volop gebasketbald worden. Onder begeleiding van ervaren trainers oefenden de kinderen in dribbelen, schieten en overgooien.

Op vrijdagmiddag vond de clinic plaats op het basketbalveldje aan het Sumatraplantoen in de Indische buurt. Op zaterdagmiddag werd er gespeeld op IJburg, op het Joris Ivensplein. Daar speelden ook een aantal kinderen van de basketbalvereniging Tha Firebirdz mee.

Tha Firebirdz

Tha Firebirdz is een jonge basketbalvereniging gevestigd op IJburg. De club traint op dinsdag van 18.30 tot 20.00 uur in sporthal Zeeburg (Insulindeweg 1001) en woensdag van 16.00 tot 18.00 uur in sporthal IJburg (Bert Haanstrakade 2008). Voor meer informatie over Tha Firebirdz mail je naar thafirebirdz@yahoo.com.

Meedoen aan de vakantieactiviteiten?

Van maandag 28 juli tot en met vrijdag 8 augustus zijn er nog veel meer vakantieactiviteiten, zoals:

* de sport- en spelweek: op zes locaties een aanbod van verschillende sporten

* de sportmixweek: vier keer een middag lang één sport beoefenen (boogschieten, kanoën, mountainbiken en tennissen)

Kijk snel wat er te doen is en hoe je je inschrijft in het programma van de Zomertoer. Meer informatie is ook te krijgen bij Civic Zeeburg.