Gemeente Soest

Milieucentrum De Kwekerij

Datum: 16/07/2008

Zomersluiting Milieucentrum De Kwekerij

Milieucentrum de Kwekerij aan de Molenstraat 157 is voor publiek gesloten van 28 juli tot en met 25 augustus 2008. In deze periode valt de zomervakantie en worden de activiteiten voor het nieuwe seizoen weer voorbereid.

De Kwekerij begint in september met een Kabouternatuurpad voor kleuters. In die periode is een bezoek aan onze landschappentuin zeer de moeite waard. Van oktober tot en met december 2008 komt de tentoonstelling 'Het hangt in de lucht' in het milieucentrum.

Organisaties die meewerken aan het jaarprogramma Natuur- en Milieueducatie (NME) in Soest zijn: milieucentrum De Kwekerij (gemeente Soest), kinderboerderij de Veenweide (Stichting Balans), IVN scholenwerkgroep (IVN Eemland), Stichting Vogelopvang, Werkgroep floralia (Groei & Bloei, Soest), Reinigingsbedrijf Midden Nederland, Waterschap Vallei en Eem en Vitens.

Op dit moment hebben bijna alle basisscholen in de gemeente Soest zich al voor het aankomende schoolseizoen 2008-2009 ingeschreven voor de lesprojecten, activiteiten en lesmaterialen uit het jaarprogramma NME in Soest. Dat betekent dat ook volgend schooljaar vrijwel alle kinderen uit Soest en Soesterberg weer op een positieve wijze worden betrokken bij hun directe leefomgeving en de zorg en aandacht daarvoor.

Meer informatie

Bezoek onze website www.soest.nl/nmcsoest, stuur een e-mail naar milieucentrum@soest.nl of neem na de zomersluiting contact op met: Johan Simon (035) 6093202.

.