Ingezonden persbericht


Persbericht

22 juli 2008

Uruzgan.FM vertrekt opnieuw naar Afghanistan

Annemieke en haar team vieren 2e verjaardag missie én programma met uitzending vanaf locatie

DJ Annemieke Schollaardt en het team van Uruzgan.FM vertrekken deze week naar Afghanistan. Van maandag 28 juli tot en met woensdag 6 augustus maken zij live radio voor de militairen en het thuisfront vanaf de militaire bases Kamp Holland en Kandahar Airfield. Een deel van het team hoopt ook kamp Deh Rawod aan te doen. Ook de band Jeremy s reist met Uruzgan.FM mee naar Afghanistan.

Uruzgan.FM organiseert in de verschillende kampen een feestje. Daarvoor is alle reden, want niet alleen de missie viert zijn tweede verjaardag, ook Uruzgan.FM.

Op vrijdag 18 juli ontving Uruzgan.FM uit handen van Commandant der Strijdkrachten, Generaal Peter van Uhm, de tickets voor de reis tijdens een speciaal georganiseerde Uitzwaaidag in Hilversum.

Uitzendingen

Van 28 juli t/m 1 augustus maakt Uruzgan.FM vanuit Kamp Holland iedere dag de live uitzending. Van maandag 4 t/m woensdag 6 augustus zendt Annemieke met haar ploeg live uit vanaf Kandahar Airfield. In de live shows naast veel muziek, reportages over het leven op de bases en berichten van militairen aan hun dierbaren thuis.

Jeremy s zorgen voor muziek

Jeremy s zal Uruzgan.FM vergezellen op de trip naar Afghanistan. De band werd eerder dit jaar uitgeroepen tot 3FM Serious Talentband 2008.

Uruzgan.FM

Uruzgan.FM is een initiatief van 3FM en Radio Nederland Wereldomroep en fungeert als brug tussen het thuisfront en de militairen. Het radioprogramma brengt sinds 8 augustus 2006 een mix van muziek, entertainment, nieuws en informatie voor uitgezonden militairen en het thuisfront. In december 2006 was de ploeg van Uruzgan.FM speciaal voor de feestdagen in Afghanistan.

Requests

Requests spelen een belangrijke rol in Uruzgan.FM. Militairen en thuisblijvers kunnen platen aanvragen en berichten achterlaten via www.uruzgan.fm. Reageren kan per e-mail annemieke@uruzgan.fm en vanuit Nederland via de voicemail op 0880881122 en SMS 3333 (beginnen met het woord URUZGAN , dan een spatie, daarna de tekst en verzenden naar 3333).

Luisteren

Uruzgan.FM duurt een uur en is elke dag om 16.00 uur Nederlandse tijd te beluisteren op vier Nederlandse bases in Afghanistan. Op de bases kan dat via de zender 3FM, powered by de Wereldomroep , die naast Uruzgan.FM de hele dag de reguliere programmering van 3FM en twee edities van het Wereldomroep-programma Nieuwslijn uitzendt. Uruzgan.FM is ook te horen via de website www.uruzgan.fm en via een aantal lokale omroepen in Nederland, nabij kazerneplaatsen.



Ingezonden persbericht