Unilever NV



Unilever verkoopt Noord-Amerikaanse wasmiddelen

28/07/2008 : Unilever heeft vandaag bekendgemaakt dat zij een definitieve overeenkomst heeft getekend voor de verkoop van haar Noord-Amerikaanse wasmiddelenactiviteiten in de Verenigde Staten, Canada en Puerto Rico aan Vestar Capital Partners.

Vestar Capital Partners (Vestar) is een toonaangevende wereldwijde private equity firma. Vestar zal de wasmiddelenactiviteiten samenvoegen met haar bestaande bedrijf, Huish Detergents Inc., in een nieuw te vormen onderneming: The Sun Products Corporation (Sun Products).

De verkoopprijs bestaat uit een betaling in contanten van $ 1,075 miljard, in combinatie met preferente aandelen in The Sun Products Corporation met een nominale waarde van $ 375 miljoen en garanties die de mogelijkheid bieden maximaal 2,5% van de gewone aandelen in The Sun Products Corporation te verwerven.

De verkochte activiteiten omvatten de wasmiddelen- en wasverzachtermerken all®, Snuggle®, Wisk®, Surf® en Sunlight® in de Verenigde Staten, Canada en Puerto Rico, alsmede Unilevers productievestiging in Baltimore, Maryland, Verenigde Staten.

Patrick Cescau, Unilevers Group Chief Executive: "We hebben zowel voor Unilevers aandeelhouders als voor ons bedrijf een goede overeenkomst gesloten. Door de verkoop gaan de medewerkers en merken van onze Noord-Amerikaanse wasmiddelenactiviteiten deel uitmaken van een bedrijf dat zich volledig richt op de wasmiddelensector en dat met een nieuwe, gecombineerde productenportefeuille een goede uitgangspositie heeft om een sterke speler te worden in die markt.

Wasmiddelen vormen buiten Noord-Amerika nog steeds een belangrijke categorie voor Unilever. Door deze transactie kunnen we onze middelen concentreren op verdere uitbreiding van onze leidende posities in Europa, Azië, Afrika en Latijns-Amerika."

Zowel Unilever als Vestar streven naar een naadloze overdracht van de activiteiten voor de detailhandelklanten in de Verenigde Staten, Canada en Puerto Rico.

Unilevers wasmiddelenactiviteiten in de Verenigde Staten, Canada en Puerto Rico waren in 2007 goed voor een omzet van $ 1,0 miljard.

De verkoop maakt deel uit van Unilevers eerder aangekondigde plannen tot afstoting van niet-strategische merken met een gezamenlijke omzet van meer dan EUR 2 miljard.

De transactie, die nog moet worden goedgekeurd door de regelgevende instanties, zal naar verwachting in 2008 worden afgerond.

Voor meer informatie

Unilever Media Relations
Unilever VS: Anita Larsen +1 201 894 7760 Unilever Londen: Trevor Gorin +44 20 7822 6010 Unilever Rotterdam: Gerbert van Genderen Stort +31 10 217 4844

Unilever Investor Relations
Unilever Londen: +44 207 822 6830

Vestar Capital Partners en Huish Detergents:
Owen Blicksilver Public Relations: Carol Makovich +1 203 622 4781 Kristin Celauro +1 732 291 5456