Royal Boskalis Westminster N.V.

Koninklijke Boskalis Westminster nv
International Dredging Contractors

28 juli 2008

Boskalis verkrijgt contract van 145 miljoen in Australië

Koninklijke Boskalis Westminster nv heeft van opdrachtgever Rio Tinto het contract verkregen voor de uitbreiding van de ijzerertshaven Cape Lambert in West-Australië. De contractwaarde bedraagt circa 145 miljoen. Het project zal worden afgerond in 2010.

De opdracht omvat het baggeren van nieuwe aanlegplaatsen, een zwaaikom, een vertrekbasin en een toegangskanaal en zal met een combinatie van snijkopzuigers en sleephopperzuigers worden uitgevoerd. Het contract is onder voorbehoud van het door Rio Tinto verkrijgen van ondermeer een milieuvergunning.

De mondiale vraag naar maritieme infrastructuur blijft zich sterk ontwikkelen. In het bijzonder geldt dit voor grootschalige projecten als Cape Lambert die worden gedreven door de grote vraag naar energie en grondstoffen. Met zijn brede geografische spreiding en selectief aannamebeleid weet Boskalis hierop succesvol in te spelen.

Peter Berdowski, CEO:
"Met de recent verworven werken in Dubai en Australië zijn onze schepen tot ver in 2009 goed bezet. Ondanks de stijging van operationele kosten, zoals brandstof en scheepsstaal, zijn de marges op de nieuwe werken gezond. Ook de marges op onze lopende werken ontwikkelen zich conform eerdere verwachtingen."

De markt van Boskalis wordt gedreven door langetermijnfactoren, zoals de groei van de wereldbevolking, de groei van de wereldeconomie en het internationale handelsvolume en de ontwikkelingen op de energiemarkten.

Koninklijke Boskalis Westminster nv is een internationaal opererend concern met een leidende positie op de wereldmarkt van baggerdiensten. De kernactiviteiten van Boskalis zijn aanleg en onderhoud van havens en vaarwegen, creatie van land in water en bescherming van kusten en oevers. Met belangrijke thuismarktposities in Europa en daarbuiten richt de onderneming zich op alle in de baggersector voorkomende diensten. Daarnaast heeft zij posities in strategische partnerships in het Midden-Oosten (Archirodon) en in offshore dienstverlening (Lamnalco). Boskalis heeft de beschikking over een veelzijdige vloot van meer dan 300 units en is actief in circa 50 landen, verspreid over vijf continenten. Boskalis heeft (inclusief zijn aandeel in partnerships) circa 8.000 medewerkers in dienst.

Voor nadere inlichtingen:

Martijn Schuttevâer
Director Investor Relations & Corporate Communications Telefoon: 078 69 69 822
Telefax: 078 69 69 020
E-mail: m.l.schuttevaer@boskalis.nl

Dit persbericht is opgenomen op de website www.boskalis.com. Persbericht Koninklijke Boskalis Westminster nv


---- --