Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Designboom organiseert samen met Plantronics en Altec Lansing een ontwerpwedstrijd in geluidsinnovatie met 10.000 dollar aan prijzengeld

Hoofddorp, 28 juli 2008 --- Het internetvakblad voor ontwerpers Designboom is op zoek naar deelnemers voor een ontwerpwedstrijd. De wedstrijd wordt gesponsord door Plantronics en Altec Lansing en is opgesplitst in twee categorieën. Ontwerpers kunnen zelf beslissen of ze meedoen met één of beide categorieën, elk met een prijzengeld van 5000 Amerikaanse dollar.

Plantronics ontwerpt en produceert bluetooth headsets waarbij vooral aandacht wordt besteed aan stijl en vormgeving zonder afbreuk te doen aan de hoogwaardige kwaliteit. De onlangs gelanceerde en op sieraden geïnspireerde Discovery 925 is daar een bewijs van. Plantronics nodigt nu ontwerpers uit om dit thema verder te ontwikkelen: ontwerp een bluetooth headset die stijlvol, begerenswaardig en prettig te dragen is.

Altec Lansing ontwikkelde de eerste cinemaluidsprekers in de jaren twintig en is nog steeds een innovatieve ontwerper en producent van bekroonde iPod- en mp3-luidsprekersystemen, pc-speakers, home audio en hoofdtelefoons. Altec Lansing zoekt een lifestyle ontwerp voor speakers die is gebaseerd op digitale muziek.

Luc Ackaert, Consumer Director bij Plantronics en Altec Lansing, zegt: Wij zijn zeer betrokken bij design en we steunen ontwerpers. Door de samenwerking met Designboom proberen we ontwerpers een kans te bieden op internationale erkenning en het winnen van een geldprijs.

Designboom heeft meer dan 1.500.000 lezers per maand in meer dan 165 landen. Het is de grootste onafhankelijke publicatie voor belangrijke hedendaagse vraagstukken en de maatstaf voor alle aspecten die met design te maken hebben. Deze gratis internetpublicatie is gevestigd in Milaan en doet verslag van belangrijke internationale designbeurzen, van architectuur en van kunstmanifestaties. Daarnaast publiceert het vakblad interviews en portretten van de hoofdrolspelers in de hedendaagse creatieve wereld, schrijft het artikelen over de geschiedenis van design, en geeft het blad informatie over de ontwerpers van klassieke ontwerpen.

Kijk voor deelname op http://www.designboom.com/sound_innovation.html. De inschrijving sluit op 25 oktober 2008.

Over Plantronics

Plantronics stond in 1962 aan de wieg van de eerste lichtgewicht headset en is sindsdien de voorloper op het gebied van geluidsinnovatie en geluidskwaliteit. De producten borduren voort op Plantronics ervaring in mission critical communicatie waaronder ook de ontwikkeling van de headset die Neil Armstrong gebruikte voor het uiten van zijn legendarische woorden One small step for man& vanaf de maan. Plantronics producten voor kantoor, contact centers, mobiele telefonie en entertainment maken communiceren makkelijker, comfortabeler en doelmatiger. De Plantronics-familie bestaat uit de merken Plantronics, Altec Lansing, Clarity en Volume Logic. Kijk voor meer informatie op www.plantronics.com.

Over Altec Lansing

Altec Lansing ontwikkelt en produceert al meer dan 75 jaar hoogwaardige luidsprekersystemen voor consumenten en professionele toepassingen. Als Amerikaanse marktleider in digitale audioproducten levert Altec Lansing een brede range audiosystemen voor huis en de werkomgeving; een reeks van koptelefoons voor individuele beleving; en de populaire lijn inMotion luidsprekersystemen voor draagbare digitale spelers. De professionele divisie produceert luidsprekers voor de installatiemarkt. Altec Lansing, onderdeel van Plantronics Inc., heeft haar hoofdkwartier in Milford, PA, USA met kantoren in Luxemburg en Hong Kong. Het bedrijf heeft verder ISO 9002 en SA8000 gecertificeerde productiefaciliteiten in Dongguan, China. Er werken momenteel wereldwijd circa 1300 personen bij het bedrijf. Altec Lansing is een geregistreerd woordmerk van Altec Lansing, een onderdeel van Plantronics Inc. Alle andere woordmerken zijn eigendom van hun respectieve eigenaren. U vindt meer informatie over het bedrijf op www.alteclansing.com

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Lubbers & De Jong B.V.
Kris Keijser
t: +31 (20) 421 05 65
e: kris@l-dj.nl