Stichting van (tropen)kinderartsen gaat op in Simavi

28/07/2008 10:15

Simavi

De stichting 'gezondheid derde wereld kind', Netherlands Foundation for International Child Health (NFICH), heeft haar projecten op het gebied van gezondheidsbevordering voor kinderen in ontwikkelingslanden ondergebracht bij Simavi. In aanwezigheid van het bestuur van de stichting en directeur Rolien Sasse (Simavi) zijn de formaliteiten doorlopen waardoor dit mogelijk is geworden.

De NFICH-organisatie was te klein om een continue stroom van projecten aan te trekken en de noodzakelijke fondsen hiervoor te verzorgen. Het bestuur heeft daarop contact opgenomen met Simavi om de activiteiten over te dragen. Simavi heeft het vertrouwen gegeven, dat waar NFICH voor staat, behouden blijft. Van belang is dat de inspanningen en visie niet verloren gaan.

Rolien Sasse is verheugd over de toegevoegde waarde van NFICH: "Simavi krijgt via NFICH toegang tot een waardevolle achterban die aansluit bij de thema's waarin Simavi actief is zoals gezondheid, de zorg voor moeder en kind en het geven van voorlichting."





http://www.simavi.org


Noot voor de redactie:


Noot voor de redactie,