Brood was de trend in 2007 maar in 2008 is er sprake van een ware hype

28/07/2008 10:16

Stardust Media

Le Fournil de Sébastien

Amsterdam - 28 juli 2008

PERSBERICHT

Brood was de trend in 2007 maar in 2008 is er sprake van een ware hype.

Mensen kiezen voor echt brood en rijden er zelfs voor om.

Vorig jaar, juli 2007, opende het echtpaar Roturier in Amsterdam aan het Olympiaplein een eerste echte Franse bakkerij. Een gedurfde stap want de Roturiers verkochten hun eigen bakkerij in Frankrijk om in Nederland de eerste Franse bakkerij te openen. Veel mensen in de buurt hebben de bakkerij inmiddels gevonden en lijkt soms een verzamelplek voor BN-ers.

Ambachtelijk bereid brood is hip

Brood was al een 'hype' in 2007 en de trend heeft zich stevig doorgezet. Je kon geen blad opslaan of er stond wel iets in over brood. De waardering voor ambachtelijk vervaardigde producten is groot.

Sinds de opening van de eerste echte Franse bakkerij in Amsterdam loopt het storm. Op 9m2 komen elke zaterdag ruim 1000 klanten voor echt brood bij Franse bakkerij Le Fournil de Sébastien in Amsterdam Zuid.

De hype is al zo doorgeslagen dat ook grootwinkelbedrijven er alles aan doen om de trendgevoelige consument te verleiden met speciale afdelingen voor hun broden. ' Maar dat is meer een marketing keuzen dan keuze voor echt ambachtelijk brood. Een consument fop je niet, ook al lijken de broden op het eerste oog best hetzelfde.

4 augustus 2008 openen Susan en Sebatien hun tweede ambachtelijke winkel in Hilversum aan Gijsbrecht van Amstelstraat 131, Hilversum tel.: 035-6210602

Achtergrond informatie

Tijdens regelmatige familiebezoekjes in Nederland (Susan is Nederlandse) is het idee beetje bij beetje gegroeid hier ons Franse concept op te zetten. We vinden het een uitdaging om de eerste Franse bakker te zijn die in Nederland een bakkerij opent. Veel Franse collega's vertrekken naar landen als Canada, de VS, Engeland, Spanje of Japan. Wij hebben een binding met Nederland, dus was dat een logische stap.

Het echtpaar Susan (37) en Sébastien (37) Roturier hebben in Frankrijk (Vendee) tien jaar lang een bakkerij gehad. Sebatien, geboren en getogen in Frankrijk, komt uit een familie met vele generaties ambachtelijk bakkers. De familiebakkerij is in heel de regio bekend om zijn regionale specialiteiten, zoals de Brioche Vendeenne en de Prefou (een soort knoflookbrood). Elk jaar worden daarmee weer prijzen in de wacht gesleept. De prefou wint bijna ieder jaar goud, en de Brioche was in 2005 met goud en in 2006 met zilver bekroond.

Naast zijn bakkersopleiding en de ervaring opgedaan in de familiebakkerij volgt Sébastien regelmatig stages in Rouen, aan het prestigieuze Instituut National de la Boulangerie-Patisserie (INBP), waar alle grote namen uit de Franse bakkerswereld les geven.

Le Fournil de Sébastien - Amsterdam

Olympiaplein 119, 1077 CW Amsterdam, Tel 020-6724211.

Openingstijden van maandag t/m zaterdag. 7.00-19.00 uur

www.lefournil.nl

Le Fournil de Sébastien - Hilversum

Gijsbrecht van Amstelstraat 131, 1214 AW HILVERSUM, tel.: 035-6210602





http://www.lefournil.nl/