Ingezonden persbericht


LaCie wint International Design Excellence Award voor Little Disk-serie

Amsterdam, 28 juli 2008 De Little Disk-serie van LaCie, vormgegeven door de gerennomeerde ontwerper Sam Hecht, heeft een Bronze Award ontvangen tijdens de International Design Excellence Awards (IDEA). De Industrial Designers Society of America (IDSA) en het tijdschrift BusinessWeek sponsoren deze award-uitreiking. Eerder won LaCie al internationale designprijzen van Red Dot en iF voor andere harde schijven in zijn portfolio.

IDEA prijst de meest innovatieve en verrassende producten en productconcepten van het jaar. Van de 1.517 inzendingen kregen 35 producten een Gold Award, 76 een Silver Award en wonnen 94 een Bronze Award. Dat lang niet alle goede designers meer Amerikaans zijn, blijkt uit het feit dat 109 ontwerpen van buiten de Verenigde Staten een IDEA wonnen, waaronder die van het Franse LaCie. Alle 205 winnaars staan vanaf 18 juli 2008 met hun ontwerp en bijbehorende (contact)gegevens op de website van IDSA: www.idsa.org.

De jury van IDEA 2008 bestaat uit twintig vooraanstaande ontwerpers en conceptontwikkelaars uit de gehele wereld. Zij trokken meedere weken uit om de inzendingen online te beoordelen. Voor een live evaluatie en overleg hadden zij twee en een halve dag de tijd. De jurycriteria zijn erg streng en behandelen veel ontwerpaspecten, waaronder ontwerpinnovatie, gebruiksvoordelen, bedrijven en maatschappij, en milieubewustzijn. Maar ook esthetiek, stevigheid en betrouwbaarheid komen aan bod, evenals gebruikersgemak.

We zijn erg verheugd met onze eerste IDEA , zegt Ward Bauwens, Areamanager Benelux bij LaCie. Dankzij het strakke design en de geïntegreerde USB-kabel van de Little Disk-serie hebben we een felbegeerde IDEA weten te veroveren. De verschillende afmetingen en capaciteiten maken de serie geschikt voor oneindig veel toepassingen en doeleinden.

De LaCie Little Disk-serie bestaat uit mobiele harde schijven en een draagbaar DVD±RW-station met LightScribe. De harddisks zijn verkrijgbaar in verschillende versies: een 1,3-inch USB 2.0-versie met 30 of 40 GB, een 1,8-inch USB 2.0-versie met 60 GB en een 2,5-inch USB 2.0- of USB 2.0- en FireWire-uitvoering met 80 tot 500 GB. Het ontwerp met strakke lijnen resulteert in een elegante, glossy uitstraling en een dunne, lichtgewicht en compacte vorm. De harde schijven hebben geen pootjes, schakelaars of breeklijnen. Verder zijn ze voorzien van een geïntegreerde USB-kabel met ter bescherming een verwijderbaar klepje. Hiermee zijn stroomtoevoer en dataverkeer mogelijk zonder dat een extra stroombron nodig is.

Beschikbaarheid

De LaCie Little Disk-serie is wereldwijd verkrijgbaar via het gespecialiseerde dealernetwerk van LaCie. Voor meer productinformatie: www.lacie.nl.

Over Sam Hecht
Sam Hecht is een gerenommeerde industrieel ontwerper die in Engeland woont en werkt. Hij heeft Industrieel Ontwerp gestudeerd aan de Royal College of Art in Londen. In 2002 richtte hij samen met zijn partner Kim Colin Industrial Facility op. Hecht heeft ontwerpen gemaakt voor onder meer Epson, Droog, Established & Sons en Panasonic. Hij is ook de huisontwerper van Muji Japan. Meer informatie over Sam Hecht en Industrial Facility vindt u op www.industrialfacility.co.uk.

Over LaCie

LaCie is de wereldwijd toonaangevende producent van randapparatuur voor gegevensopslag voor pc- en Macintosh-systemen. Het bedrijf levert via een gespecialiseerd dealernetwerk innovatieve oplossingen voor creatieve professionals die gebruikmaken van multimediatoepassingen (grafisch, audio, video, webdesign en digitale fotografie). De producten van LaCie onderscheiden zich door het originele design van ontwerpers als Philippe Starck, Design by F.A. Porsche, Neil Poulton, Ora-Ïto, Karim Rashid en Sam Hecht. LaCie heeft vestigingen in de Verenigde Staten, Europa en Japan, en is genoteerd aan de Paris Nouveau Marché (code 5431).