PERSBERICHT

Louis van Gaal vaste analist bij Sport1

Contract Marc van Hintum verlengd

Amsterdam, 28 juli 2008 ­ Sport1 heeft Louis van Gaal aangetrokken als vaste analist en het contract met Marc van Hintum verlengd. Van Gaal zal het komende seizoen als analist samen met Kees Jansma en Wim Kieft op dinsdagavond de UEFA Champions League-wedstrijden voor zijn rekening nemen.

Van Gaal is hoofdtrainer van AZ en was bij SBS van 2003 tot en met 2007 vaste analist van wedstrijden van het Nederlands elftal. Marc van Hintum, Technisch Directeur bij Vitesse en oud- international, is sinds 2006 analist bij Sport1 bij de verschillende Europese voetbalcompetities die Sport1 uitzendt.

Het team van Sport1 dat al het buitenlandse topvoetbal gaat becommentariëren bestaat daarmee naast Louis van Gaal en Marc van Hintum onder andere uit analist Wim Kieft en anchorman Kees Jansma. Ook zal Sport1 komend seizoen weer bekende voetbalnamen als gastanalist uitnodigen.

Over Sport1
Sport1 (www.sport1.nl) is een digitale 24-uurs sportzender met een breed scala aan live sport. De zender heeft zowel de rechten voor televisie, internet als voor een mobiel platform. Sport1 biedt maximaal acht digitale sportkanalen tegelijkertijd, waardoor de kijker zelf kan beslissen welke wedstrijd hij volgt. Het aanbod van Sport1 omvat alle belangrijke Europese voetbalcompetities, evenals de UEFA Champions League, de UEFA Cup en de Copa Libertadores. Ook zijn hockey, basketbal, darts, golf en tennis te zien.

Sport1 biedt ook een HDTV-zender zonder extra kosten aan. Kijkers kunnen Sport1 ontvangen door een abonnement af te sluiten met Ziggo, UPC, CAIW, Delta, Tele2 of via Canal Digitaal. Sport1 is onderdeel van Chellomedia, de Europese content-divisie van Liberty Global, Inc. en een toonaangevend mediabedrijf en distributeur van zenders, content en videodiensten.

Contactpersoon
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Chellomedia Communications
Michiel Gosens
Tel. 020-778 9684/ Email: communications@lgi.com


---- --