Ingezonden persbericht


Goede medische zorg bij Olympische Spelen

Mondial Assistance brengt Chinese ziekenhuizen in kaart

Amsterdam, 28 juli 2008 ­ China verwacht meer dan 500.000 buitenlandse bezoekers tijdens de Olympische Spelen die 8 augustus starten. Alarmcentrale Mondial Assistance onderzoekt jaarlijks over de hele wereld de medische voorzieningen en heeft ook de faciliteiten in China in kaart gebracht.

Mondial Assistance beschikt in China over een eigen alarmcentrale. Deze is als eerste buitenlandse hulpverlener door de Chinese regering toegelaten en opereert door het hele land. Met het oog op de Spelen werden in 44 ziekenhuizen, 2 klinieken en op 11 vliegvelden de medische faciliteiten onderzocht en in de database van Mondial Assistance ondergebracht. Hiermee begeleiden de medische teams van Mondial Assistance patiënten naar de dichtstbijzijnde hulppost, waar de voorzieningen toegespitst zijn op behandeling van hun gezondheidsprobleem. Daardoor kunnen ook bezoekers van de Olympische Spelen rekenen op de best mogelijke medische voorzieningen.

Database
Mondial Assistance helpt deze zomer wereldwijd meer dan 4 miljoen mensen. Onder hen vele tienduizenden die tijdens een buitenlandse reis door ongeluk of ziekte kampen met gezondheidsproblemen. Vaak is hierbij een medische behandeling ter plaatse nodig. In westerse landen is een goede kwaliteit van de medische infrastructuur gewaarborgd. In landen in Afrika, Zuid-Amerika en Azië kan de kwaliteit van de medische hulpverlening echter per ziekenhuis variëren. Daarom heeft Mondial Assistance een unieke database aangelegd. Die bevat de gegevens van 1.211 ziekenhuizen en klinieken in 121 landen en 435 steden over de hele wereld.

Slechts twee procent terug naar huis Ongelukken en hart- en vaatziekten veroorzaken meer dan de helft van medische klachten op reis. Andere veelvoorkomende oorzaken zijn verloskundige problemen, infecties, psychische aandoeningen en kraamzorg. Slechts 2 procent van de patiënten moet vanwege acute problemen terug naar huis voor een behandeling in eigen land. Alle andere gezondheidproblemen kunnen ter plaatse worden behandeld.



Over Mondial Assistance Mondial Assistance Group is wereldwijd marktleider in hulpverlening en reisverzekeringen, onder meer via het label Elvia. Mondial Assistance opereert met ruim 9.000 medewerkers op vijf continenten, in 28 landen. 250 miljoen klanten maken gebruik van de diensten van de groep. Kijk voor meer informatie op www.mondial-assistance.nl.