Gemeente Leeuwarderadeel


Onderhoudswerkzaamheden start-en landingsbaan vliegbasis Leeuwarden.

23-07-2008 13:24

In de periode van maandag 28 juli tot en met vrijdag 8 augustus vinden onderhoudswerkzaamheden plaats aan de start- en landingsbaan van de vliegbasis Leeuwarden.

Vanwege deze onderhoudswerkzaamheden is de hoofdbaan in de richting Noord-Oost/Zuid-West, Jelsum en Marssum gedurende week 31 en 32 gesloten voor vliegverkeer. Tijdens deze weken wordt gebruik gemaakt van de secundaire baan, in de richting Oost-West. Afhankelijk van de windrichting wordt er van de secundaire baan gestart en geland in de richting van Engelum/Beetgum of Lekkum/Jelsum.

In verband met het vliegen vanaf de secundaire baan kunnen omwonenden hinder ondervinden van de vliegactiviteiten. Tijdens deze periode wordt echter alleen gevlogen volgens het reguliere vliegprogramma van de vliegbasis Leeuwarden. De eerste fase van de Fighter Weapons Instructor Training (FWIT) is 25 juli ten einde en de cursus verplaatst zich, na een zomerbreak, begin september richting Noorwegen. Reden hiervoor is het exporteren van geluid voor de omgeving van de vliegbasis Leeuwarden en beschikbaarheid van oefengebieden.