Gemeente Soest

Sloop Kodakterrein afgerond

Datum: 28/07/2008

De sloop van het bedrijfscomplex op het voormalige Kodakterrein is een feit

Alle opstallen zijn verwijderd en er is een start gemaakt met de herinrichting. Het heeft lang geduurd door onder andere moeizaam te slopen betonvloeren, de onverwachte hoeveelheid asbest in de gebouwen en de noodzakelijke zeefactie van de grond.

Het maaiveld van het overgrote deel van het terrein wordt vergelijkbaar met de omgeving ingericht; hier en daar een klein hoogteverschil en een zanderige bodem. Hoewel het gehele gebied niet meer wordt afgeschermd met hekken is het nog niet geschikt om er in te wandelen of te spelen. Drie relatief kleine gebieden moeten namelijk nog gesaneerd worden.

Het betreft zilver- en in beperkte mate asbestverontreiniging, die deels zal worden afgegraven en worden afgedekt. Om deze gebieden staan bouwhekken met waarschuwingsborden om zo te voorkomen dat betreding plaats kan vinden.

Deze bodemsanering staat gepland voor september 2008 en zal naar verwachting binnen een maand klaar zijn. Vlak voor de winter wordt het terrein geheel en ingericht teruggegeven aan de natuur.

.