Datum: 28 juli 2008

Noordwijkerhout Aanrijding auto met fietser Bij een aanrijding met een auto is zondag 25 juli rond 20.15 uur op de Duinschoten een 48 jarige fietser uit Velserbroek gewond geraakt. De man liep letsel op aan de ribben en werd overgebracht naar het LUMC. Het ongeval ontstond omdat de 28 jarige bestuurster van de auto, een vrouw uit Noordwijkerhout, een binnenbocht van de weg nam.

Noordwijk Vlaggendieven aangehouden De politie heeft zondag 27 juli twee jongens uit Noordwijkerhout van 19 en 20 jaar aangehouden en verhoord over de diefstal van twee vlaggenstokken met vlag van een bandenspecialist aan de Van de Mortelstraat. Agenten zagen een groep jongens fietsen die een vlaggenstok met vlag met zich meevoerde. Bij het zien van de politie stoof de groep uiteen. Degene die de vlaggenstok vast had werd direct aangehouden. De andere verdachte meldde zich later aan het bureau. De politie heeft proces-verbaal opgemaakt.

Voorhout Insluiper aangehouden De politie heeft zaterdag 26 juli een 48 jarige man uit Voorschoten aangehouden. Kort voor zijn aanhouding was een woning aan de Honsdrafhof binnengeklommen via een niet afgesloten slaapkamerraam en had diverse goederen gestolen. Toen de bewoners rond 00.45 uur thuiskwamen ontdekten zij de insluiping. Een zoon van de familie, die onderweg was naar zijn ouderlijk huis, zag een man met twee tassen rennen in de richting van het NS Station. De combinatie met de insluiping maakte dit verdacht. Samen met zijn vader ging hij naar het Station waar de man op een bankje op de trein zat te wachten. De gewaarschuwde politie arriveerde daar ook en nam de verdachte mee. De verdachte wordt vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Leiden Man overleden na te water raken Een 43 jarige man uit Leiden is overleden nadat hij op zondagavond 27 juli met zijn fiets te water raakte. De man was vermoedelijk onder invloed van drank en is ter hoogte van de Rijnkade/ Utrechtse Veer in het water gevallen. Agenten van de vaarsurveillance troffen de man rond 21.00 uur aan en hebben nog gepoogd de man te reanimeren. Dit mocht niet meer baten. De man overleed ter plaatse.

Leiden Aanhoudingen na vechtpartij De politie heeft twee mannen van 17 jaar afkomstig uit Wassenaar en Valkenburg aangehouden nadat zij in een uitgaansgelegenheid met elkaar gevochten hadden. De vechtpartij ontstond na een woordenwisseling die zij in de uitgaansgelegenheid aan de Nieuwe Beestenmarkt hadden. Over en weer vielen er klappen. De politie hield beiden mannen op zaterdag 26 juli, rond 15.35 uur, aan. Beiden hebben aangifte gedaan van mishandeling. Vanwege het geweld hadden zij beiden letsel aan hun neus. De politie maakt proces-verbaal op.

Leiden Beroving in het Huigpark Een 22 jarige Leidenaar heeft aangifte gedaan van diefstal nadat hij op zaterdag 26 juli, rond 01.30 uur, door drie mannen in het Huigpark was beroofd van waardevolle spullen. De Leidenaar liep alleen door het Huigpark naar huis. In het Huigpark ziet hij drie mannen op een bankje zitten. In het voorbijgaan wordt hij tegengehouden door een van de mannen die dringend vraagt om zijn spullen. De twee andere mannen sluiten aan en op omdat de Leidenaar niet wil voldoen aan de eis wordt er een wapen getoond. Bij het zien van het wapen geeft de Leidenaar zijn zonnebril en geld af en weet er vandoor te gaan. De politie is een onderzoek gestart en vraagt getuigen of personen die mogelijk eerder op de avond de drie mannen hebben gezien zich te melden bij de politie van Leiden via 0900-8844.

Leiden Puzzelstukjes vallen op hun plaats; twee aanhoudingen De politie van Leiden kreeg op zondag 27 juli, rond 12.35 uur de melding dat er mogelijk een aantal zakkenrollers actief waren in de buurt van het station. Een getuige had gezien dat twee dames vermoedelijk iemand hadden gerold. Vervolgens gingen zij pinnen en gooiden zij iets weg in de glasbak.

Politieagenten hielden op aanwijzen van de getuige de verdachten aan. In hun fouillering troffen zij een geldbedrag van 1000 euro aan en een bankpas op een andere naam. De gemeente werd gebeld om de glasbak te legen, zodat achterhaald kon worden wat er door de twee verdachten weggegooid was. Uit de glasbak kwam een portemonnee te voorschijn.

De eigenaar van de portemonnee had zich inmiddels op het politiebureau gemeld en wilde aangifte doen. Het bankpasje dat een van de verdachte in bezit had stond ook op zijn naam. De puzzelstukjes vielen op hun plaats en de twee verdachten konden er niet meer onderuit. Een van de verdachte bekende de portemonnee gestolen te hebben en vervolgens 900 euro gepind te hebben. Het geld en de portemonnee zal teruggegeven worden aan de eigenaar. De twee verdachten, een 27 jarige vrouw uit Tilburg en een 36 jarige vrouw uit Nieuwegein, zijn in verzekering gesteld.

Zakkenrollen: Voorkom narigheid Het kan je zomaar gebeuren je portemonnee wordt gerold. Veel mensen denken dat het hen niet zal gebeuren, maar toch zal je niet de eerste zijn die aangifte komt doen bij de politie. Wanneer je portemonnee gestolen wordt ben je niet alleen geld kwijt, vaak ook je rijbewijs, bankpasjes en bescheiden. Let dus op dat je niet een makkelijk slachtoffer wordt van een zakkenroller. Zorg dat je vooral op drukke plaatsen je portemonnee goed opbergt. Laat je niet afleiden, want veel zakkenrollers werken met een handlanger en neem niet meer geld mee dan nodig. Wordt je toch bestolen, doe dan altijd aangifte en blokkeer onmiddellijk al je bankpassen.

Leiden Drie gestolen fietsen opgespoord De politie heeft op vrijdag 25 juli, rond 15.30 uur, een 19 jarige Leiden aangehouden omdat hij op een gestolen fiets reed. Agenten zagen de jongen over de Haarlemmerstraat fietsen en besloten hem staande te houden. Zijn fiets vertoonde kenmerken van diefstal en dat bleek te kloppen. De fiets, een Gazelle, was op 26 juni van dit jaar gestolen vanaf de Muiderkring in Leiden.

Op dezelfde dag, rond 17.45 uur, hielden agenten op het Sara Bronovoplein tijdens een onderzoek naar een verlaten plaats ongeval een jongen staande om te checken of hij soms in de auto had gereden die op de kruising van de Mary Zeldenrustweg met het Sara Bronovoplein een ongeluk had veroorzaakt. De bestuurder was er na het ongeluk vandoor gegaan. De auto werd achtergelaten in de Cato van der Pijlstraat en is door de politie in beslag genomen. De jongen die gecontroleerd werd bleek een groot aantal fietssleutels in zijn bezit te hebben die in zijn achtertuin stonden. De fietsen werd gecontroleerd en een van deze fietsen bleek gestolen te zijn. De Batavus bleek in mei 2006 weggenomen te zijn in Dordrecht.

Op vrijdagavond, rond 19.25 uur, hielden de agenten een 30 jarige Leidenaar op de Beestenmarkt aan. Zijn fiets bleek na controle door de agenten gestolen te zijn. Op het politiebureau werd echter duidelijk dat hij de fiets gekocht had in een tweedehandswinkel en hij er ook een bon bij gekregen had. De Leidenaar trof in dat opzicht geen blaam, ook al was het bedrag dat hij voor de nog nieuwe fiets had betaald wel opmerkelijk laag geweest. De politie zet het onderzoek naar de verkoper dan wel de fietsendief voort.

Gouda Geweldplegers aangehouden De politie heeft zondag 27 juli rond 03.30 uur aan de Cappenersteeg twee mannen uit Gouda van 22 en 29 jaar aangehouden. Een 22 jarige plaatsgenoot hadden ze geslagen en geschopt na een woordenwisseling over het zoeken van een fiets door het slachtoffer. De verdachten zijn na hun verhoor en het opmaken van een proces-verbaal later die dag weer in vrijheid gesteld.

Nieuwerkerk aan den IJssel Mishandeling De politie doet onderzoek naar de mishandeling van een 27 jarige man uit Nieuwerkerk aan den IJssel. Hij fietste vrijdag 25 juli rond 19.45 uur over het fietspad bij het aquaduct aan de Doortocht toen daar een nog onbekende ongeveer 35 jarige man op hem af kwam stappen. Deze trok hem van zijn fiets, gaf hem klappen in het gezicht en gooide de fiets tegen zijn benen. Zonder iets te zeggen liep de man daarna weg in de richting van het oude dorp van Nieuwerkerk aan den IJssel. De politie vraagt eventuele getuigen van dit incident om contact op te nemen met de politie van Nieuwerkerk aan den IJssel. Dit kan via 0900-8844.

Zevenhuizen Aanhoudingen na rijden in gestolen auto De politie heeft zondag 27 juli rond 02.45 uur drie jongens uit Rotterdam van 16, 17 en 18 jaar aangehouden die reden in een in Rotterdam gestolen auto. Op de Zuidplasweg zagen agenten de auto rijden en gingen even later over tot een controle van de auto en inzittenden. De bestuurder, de 18 jarige, bleek te veel te hebben gedronken. Bij zijn ademanalyse kwam hij uit op 405 ug/l (limiet beginnend bestuurder 80 ug/l). De verdachten verklaarden dat zij de auto niet hadden gestolen en dat ook niet wisten. Ze mochten er van iemand uit Rotterdam in rijden. De politie heeft de auto in beslag genomen. Tegen de verdachten wordt proces-verbaal ter zake heling opgemaakt. De bestuurder krijgt daarnaast nog een proces-verbaal voor het rijden onder invloed.

--- einde berichten ---


---

Postbus 4240 Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459305

---- --