Bureau Verkeershandhaving


Zwaargewonde bij aanrijding met slaaprijder

28 juli 2008

Een 53-jarige automobilist uit Tiel is zondagochtend ernstig gewond geraakt toen hij op de A2 bij Beesd aangereden werd door een Fransman. De veroorzaker was in slaap gevallen na vele uren autorijden.

Zelfde richting
De 31-jarige Fransman reed op de A2 richting Utrecht en is volgens eigen zeggen tijdens het autorijden in slaap gevallen. Zijn medepassagier sliep op dat moment op de achterbank. Vermoedelijk is de Fransman met zijn auto achterop de personenauto van het slachtoffer gereden, die in dezelfde richting reed. Door de aanrijding tolde het voertuig van de Tielenaar en ging over de kop

Getuigen verlenen hulp
Getuigen zagen vlak voor het ongeval de auto van de Franse bestuurder hard en slingerend rijden. Deze mensen zijn direct na het ongeval gestopt en naar de auto van het slachtoffer gesneld om hem uit zijn benarde positie te bevrijden. De autoportieren waren zodanig vervormd dat zij met geweld de deur en raam geopend hebben om de man eerste hulp te verlenen. Het slachtoffer is daarna naar het ziekenhuis vervoerd. De afdeling Verkeersongevallenanalyse van de politie heeft een verkeerstechnisch sporenonderzoek gedaan.

Drugs
De 31-jarige Franse automobilist is door de politie aangehouden en ingesloten. Tijdens het politieverhoor verklaarde de man in slaap gevallen te zijn na vele uren autorijden en drugs te hebben gebruikt die nacht. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt voor het rijden onder invloed en gevaarlijk rijgedrag.