Politie Groningen

Maandag 28 juli 2008

Provincie Groningen, 28-07-2008

Haren: bedrijfsinbraak

De politie doet onderzoek naar een inbraak in een bedrijf aan de Molenkampsteeg in Haren. Zondagmorgen kreeg de politie een melding dat iemand in het pand was geweest en dat een kluis was leeggehaald. Uit verklaring blijkt dat de inbraak tussen zaterdag- en zondagmiddag moet hebben plaatsgevonden.

Groningen: autos vernield

Onbekenden hebben afgelopen weekend zeker acht autos vernield op de Kempkensberg in Groningen. Een van de gedupeerden informeerde zondagavond de politie toen ze zag dat haar autospiegel eraf was. Ook bij andere autos bleken spiegels en antennes te zijn vernield. Gedupeerden worden gevraagd aangifte te doen. Dat kan onder andere via www.politie.nl/aangifte.

Groningen: aanhouding na poging inbraak

De politie heeft zondagavond in de Edelsteenlaan een 48-jarige inwoner van Groningen aangehouden. Getuigen zagen dat de man zat te knoeien aan een voordeur en waarschuwden de politie. Dankzij een goede omschrijving wisten agenten de man even later te vinden. De getuigen herkenden de verdachte waarna deze werd aangehouden. De politie onderzoekt of de Stadjer ook verantwoordelijk is voor een inbraak eerder die dag aan de Metaalflat.

Groningen: tieners gooien ruit in

De politie heeft zondagavond drie jonge Groningers (12, 13 en 16 jaar) aangehouden omdat ze in de Olgerweg een ruit in hadden gegooid. De bewoonster van de woning ging achter de tieners aan en wist er twee vast te houden. De politie haalde de andere jongen van huis voor verhoor. De drie verklaarden bij de vernieling te zijn geweest. Ook was een andere jongen betrokken, maar deze wist te ontkomen. Na verhoor is het drietal naar huis gebracht en zijn de ouders bijgesproken over het gedrag van hun kinderen.

Baflo: vernielingen bij aanleunwoningen

Bij de binnentuinen van enkele aanleunwoningen aan de Prof. van der Molenstraat in Baflo zijn afgelopen weekend diverse vernielingen aangericht. Daarbij moesten onder meer bloembakken, tuinstoelen en tuinbeelden het ontgelden. Ook planten en struiken werden vernield. De politie stelt een onderzoek in.

Lauwersoog: motorrijder geschept

Een 54-jarige motorrijder uit Den Helder liep zondagmorgen onder meer beenletsel op toen hij bij Lauwersoog op de Marneweg door een automobilist werd geschept. De automobilist, een 63-jarige inwoner van Buren, draaide linksaf de Kustweg op. Doordat tegenover hem een aantal autos stond voorgesorteerd zag hij een tegemoetkomende motorrijder over het hoofd. Het slachtoffer werd naar een ziekenhuis in Groningen vervoerd. De verkeerspolitie stelde een onderzoek in naar de toedracht van de aanrijding.

Leek: doorgereden na aanrijding

Een vermoedelijk onder invloed van alcohol verkerende automobilist veroorzaakte zondagavond een verkeersongeluk op de autosnelweg A7 ter hoogte van Leek. De man, een 29-jarige inwoner van Heerenveen, botste achterop een auto met aanhanger, bestuurd door een 23-jarige inwoonster van Marrum. Deze auto sloeg daardoor over de kop. De hoogzwangere bestuurster wist zelf uit de wagen te komen. Ze werd met spoed naar een ziekenhuis in Groningen vervoerd. De aard van haar letsel is nog onbekend hoewel het ongeluk zeer waarschijnlijk geen effect op de zwangerschap heeft. De veroorzaker van de aanrijding stopte korte tijd maar reed daarna verder. Hij werd een uurtje later in zijn woning in Heerenveen aangehouden. Hij verkeerde zwaar onder invloed. De man is ingesloten.

Hoogezand: aangehouden na achtervolging

De politie heeft na een korte achtervolging zondagnacht op de Telstar in Hoogezand een 26-jarige inwoner van het Duitse Haren aangehouden. De man zou kort ervoor op een camping in Kropswolde een vrouw hebben mishandeld. Toen de politie de man uit een tent wilde halen en aanhouden, sprong deze in zijn auto en ging er vandoor. De Duitser reed zich op de Telstar klem. Een ademanalyse bracht een alcoholpromillage van 1,4 aan het licht. De man is ingesloten.