Ministerie van Defensie

ACTUEEL

28-07-2008 11:00

NIEUWE BATTLEGROUP VAN START IN URUZGAN

De nieuwe commandant Battlegroup, luitenant-kolonel Ludy de Vos, reikt als dank voor de inzet aan voormalig comandant, luitenant-kolonel Kees de Rijke, het wapenschild van het 11e infanteriebataljon uit. - Foto: Richard Frigge/AVDD

Het commando over de Battlegroup in Uruzgan is vanaf vandaag in handen van luitenant-kolonel Ludy de Vos. Hij neemt de taken over van luitenant-kolonel Kees de Rijke, die de afgelopen vier maanden met het 45ste pantserinfanteriebataljon uit Ermelo gevechtssteun leverde in de Afghaanse provincie.

De komende vier maanden vormt het 11e infanteriebataljon Garderegiment Grenadiers en Jagers van de Luchtmobiele Brigade uit Schaarsbergen de hoofdmoot van de Battlegroup 7.

Tijdens de commando-overdracht op Kamp Holland in Tarin Kowt bedankte De Rijke de vertrekkende eenheden van de Task Force Uruzgan voor vier maanden durf en lef: âHet is jullie gelukt het offensief telkens voor te zijn. Soms gingen jullie daarvoor tot over de pijngrens.â Niet voor niets, volgens de vertrekkend commandant: âKijk om je heen. Het vertrouwen van de bevolking neemt toe.â

Commandant De Vos wil voortbouwen op de successen die zijn voorganger heeft geboekt en kijkt uit naar de samenwerking met onder meer het Provinciaal Reconstructie Team, de Australische Reconstructie Taakgroep en de Operational Mentoring and Liaison Teams die de Afghaanse militairen opleiden.