Bureau Verkeershandhaving


Politie Noord-Holland Noord start alcoholcampagne

28 juli 2008

De politie Noord Holland Noord wil de komende tijd extra aandacht besteden aan de belangrijke taak van de Bob: de Bewust Onbeschonken Bestuurder, die tijdens een avondje stappen alcoholvrij blijft en z'n passagiers met de auto veilig thuis brengt.

Regionale stijging, landelijke daling
In de regio Noord-Holland Noord rijden meer automobilisten met drank op dan gemiddeld in de rest van Nederland. In 2007 was het aantal verkeersongevallen waarbij alcohol een rol speelde zelfs flink gestegen, terwijl dit cijfer landelijk gedaald is. Er vielen in Noord-Holland Noord 58 ernstig gewonden bij 338 aanrijdingen.

Meer alcoholcontroles
De meeste verkeersslachtoffers bij alcoholongevallen vallen in de weekenden, met name 's avonds en 's nachts. Daarom gaat de politie Noord-Holland Noord de alcoholcontroles in de weekenden verdubbelen. De politie zet hierbij de alcoholbus in, waardoor op meerdere locaties op één avond kunnen worden gecontroleerd.

Bob bedankt
Daarnaast krijgen de alcoholvrije chauffeurs de aandacht die zij verdienen. In augustus en september deelt de politie daarom bij alcoholcontroles ansichtkaarten uit aan deze automobilisten met de slogan 'Bob bedankt...voor het veilig thuisbrengen van je medepassagiers'. Zij kunnen vervolgens via de website http://www.politie.nl/Noord-Holland_Noord een slipcursus winnen. De politie verloot ook een aantal OpblaasBob's, grote gele luchtbedden in de vorm van het woord Bob. Deze OpblaasBob is onderdeel van de landelijke 'Laat Bob maar blazen'-campagne van het Ministerie van Verkeer en Waterstaat.

Voorkomen van onnodig verkeersleed
Automobilisten en bromfietsers moeten zich meer bewust gaan worden van het feit dat alcohol in het verkeer levensgevaarlijk is. Het regelen van een Bob is een goede manier om onnodig verkeersleed in het verkeer te voorkomen.