Politie Haaglanden

Persberichten 28 juli

Haaglanden, 28-07-2008

Agent uitgescholden
Den Haag Zondagmiddag 27 juli rond 17.15 uur zag een surveillerende agent een personenauto over de busstrook rijden op het Deltaplein. Hij zette de auto aan de kant om de bestuurder, een 40-jarige Hagenaar, hiervoor te bekeuren. Diens 37-jarige vrouw was het hier niet mee eens. Ze wenste de neus van de agent een ernstige ziekte toe. Hierop werd de vrouw aangehouden voor belediging. Tegen haar is proces-verbaal opgemaakt.

Op bromfiets zonder rijbewijs
Den Haag Een 16-jarige jongen uit Den Haag reed zondagmiddag rond 17.00 uur op zijn bromfiets over het fietspad van de Machiel Vrijenhoeklaan. Agenten hielden de jongen staande om hem hiervoor te bekeuren. Tijdens de controle bleek dat hij geen rijbewijs had. Daarvoor is een proces-verbaal opgemaakt. Daarbovenop komt nog een bekeuring voor het rijden op het fietspad.

Man bedreigt beveiligers
Den Haag Een 47-jarige man uit Amsterdam had zondag 27 juli rond 13.00 uur kennelijk ruzie met de beveiliging van het Milanfestival. Hij was namelijk drie keer ingereden op de medewerkers van de beveiliging, waarna hij op het laatste moment stopte. Daarbij riep hij tegen de beveiligers of ze dood wilden. De politie hield de man daarom aan voor bedreiging en maakte proces-verbaal op.

Winkeldief gesnapt
Den Haag Een 54-jarige man uit Den Haag werd zondag 27 juli rond 15.50 uur aangehouden, omdat hij een voor 35 euro aan goederen uit een warenhuis op het Goeverneurplein probeerde te stelen. Hij had deze in zijn sporttas gestopt en probeerde daar vervolgens mee de winkel uit te lopen. Hij kwam niet ver, want een beveiliger had hem gezien. Omdat het de eerste keer was dat de man werd aangehouden voor winkeldiefstal, kwam hij er met een bekeuring genadig van af.

Gratis vakantiefotos
Den Haag In een elektronicawarenhuis aan de Grote Marktstraat is een 30-jarige Haagse aangehouden nadat zij probeerde de door haar bestelde fotos mee te nemen zonder te betalen. De beveiligers van het warenhuis hielden haar staande. Tegenover de politie bekende de vrouw dat ze de fotos mee wilde nemen zonder af te rekenen. Tegen de vrouw is proces verbaal opgemaakt.

Beledigd
Den Haag - Een 22-jarige Hagenaar werd zondagochtend 27 juli aangehouden voor het beledigen van langsfietsende agenten. De Hagenaar begon te joelen en te schelden. De agenten spraken hem daarom aan en de man werd agressief. Op het politiebureau besloten de agenten hem met een dagvaarding te laten gaan. Op het moment dat ze hem uit de cel haalden zagen ze dat de man op de pas geverfde celdeur had zitten krassen. Op grond van deze vernieling wordt de man op 29 juli voorgeleid.

Hennepkwekerij opgerold
Den Haag Aan de Kranestraat is zondagavond rond 23.00 uur een hennepkwekerij aangetroffen. De politie kreeg een melding dat de bewoner van het pand al enige tijd niet gezien was. De melder vermoedde dat er iets aan de hand was. Toen agenten ter plaatse kwamen, troffen ze in het pand een in werking zijnde hennepkwekerij aan. In totaal zijn 67 planten vernietigd en heeft de energieleverancier de stroom afgesloten. Politie Haaglanden wijst nadrukkelijk op het gevaar van illegale kwekerijen. In veel gevallen is er sprake van illegaal stroomgebruik wat leidt tot brandbare en zeer gevaarlijke situaties. Heeft u vermoedens van een kwekerij bij u in de buurt dan vraagt de politie nadrukkelijk contact op te nemen met de politie via 0900-8844. Anoniem bellen met de meldlijn Meld Misdaad Anoniem kan uiteraard ook. Het nummer is 0800-7000.

Alcoholcontrole
Den Haag De politie hield zondagavond 27 juli tussen 19.00 uur en 0.00 uur een alcoholcontrole op de Moerweg. Daarbij controleerde ze in totaal 544 bestuurders. Zes van hen liepen tegen de lamp en bleken te veel gedronken te hebben. Tegen deze bestuurders is proces-verbaal opgemaakt.
Onder de betrapte bestuurders bevonden zich een 29-jarige man uit Portugal en een 24-jarige man uit Polen. Zij bliezen respectievelijk 440 UGL en 230 ugl. Omdat zij geen officieel adres in Nederland hadden mochten zij direct hun boetes van 390 euro en 220 euro op het politiebureau voldoen.
Tegelijk werd er ook met de radar op snelheid gecontroleerd. In totaal werden 2362 passanten gecontroleerd. Van hen reden er 75 te hard. De hoogst gemeten snelheid was 78 km/u, terwijl 50 km/u was toegestaan.

Auto inbreker gepakt
Den Haag Op zondag 27 juli is omstreeks 13.30 een 32-jarige Hagenaar aangehouden voor het inbreken in een personenauto. Toen agenten arriveerden, sloeg de inbreker te voet op de vlucht. Surveillerende agenten in de buurt hielden de man staande. De melder werd er bij gevraagd en herkende de man direct. De man is daarop aangehouden en in verzekering gesteld aan het bureau.

Rijbewijs kwijt
Den Haag Een automobilist reed zondagmiddag 27 juli 105 km/uur op de Benoordenhoutseweg en moest direct zijn rijbewijs inleveren. Politie Haaglanden hield daar op dat moment een snelheidscontrole. Negentien andere automobilisten kunnen een bekeuring in de bus verwachten voor het overschrijden van de maximumsnelheid van 50 km/uur.

Slingerend over de weg
Den Haag Surveillerende agenten zagen op maandag 28 juli rond 01.30 uur een automobilist slingerend rijden op de Regentesselaan, waardoor hij geparkeerd staande autos bijna raakte. De man, een 23-jarige Hagenaar, kreeg een stopteken en werd uiteindelijk in de Weimarstraat staande gehouden. Hij werd overgebracht naar het politiebureau waar hij 855 ugl blies. Hij was niet in het bezit van een geldig rijbewijs. Rijden onder invloed is geen verkeersovertreding, maar een misdrijf. De alcohollimiet ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders geldt strengere regelgeving, voor hen ligt de limiet op 88 ugl (= 0,2 promille).

Echtpaar in botsing
Leidschendam Een fietsend echtpaar uit Voorburg wilde zondag 27 juli om 13.15 uur een broodje eten bij een eetgelegenheid aan het Sluisplein. Op het moment dat de 74-jarige man stopte, botste zijn 67-jarige vrouw tegen zijn achterwiel en viel. De ambulance vervoerde de vrouw naar het ziekenhuis.

Man bedreigt agenten
Wassenaar De politie ging zondag 27 juli om 16.40 uur naar een woning waar een man en een vrouw heftig ruzie hadden. Op het moment dat de man in de gaten kreeg dat de politie aan de deur stond, verklaarde hij de agenten neer te steken als ze binnen zouden komen. Uiteindelijk kwam de man uit eigen beweging naar buiten, en konden agenten hem overmeesteren. De man zit nog vast.

Vrouw rijdt met rolstoel water in
Wassenaar Een dame reed zondag 27 juli om 08.55 uur met haar elektrische rolstoel het water in aan de Van Cranenburchlaan. Toen agenten arriveerden, hadden omstanders haar al weer op de kant geholpen. De brandweer haalde de rolstoel weer uit het water. De vrouw kwam met de schrik vrij en hoefde niet naar het ziekenhuis.

Jongen gooit paaltjes het water in
Rijswijk Buurtbewoners belden zondag 27 juli om 18.45 uur de politie omdat aan de Laan te Blotinghe een 17-jarige Hagenaar paaltjes in het water gooide. De jongen moest mee naar het bureau, waar hij een proces-verbaal kreeg voor baldadigheid.

Controles op het water
Westland - Afgelopen zaterdag 26 en zondag 27 juli controleerden het Hoogheemraadschap van Delfland en personeel van politiebureau Westland door middel van bootsurveillance op het water in het Westland en Midden Delfland. Ze controleerden onder meer op het vaargedrag, de vereiste leeftijden, de vereiste documenten en eventueel alcoholgebruik. Tevens werd gecontroleerd op de naleving van de Visserijwetgeving. Er werden in totaal circa 75 controles uitgevoerd. Naar aanleiding van deze controles deelden ze vier waarschuwingen en twee toonbriefjes uit. Ook schreven ze twee processen-verbaal uit voor het feit dat bestuurders van een snelle motorboot niet de vereiste leeftijd van 18 jaar hadden bereikt. Indien een motorboot een snelheid van 20 kilometer per uur kan varen, dient de schipper tenminste 18 jaar oud te zijn en in het bezit te zijn van een vaarbewijs. Zowel de Politie als het Hoogheemraadschap spreken van een druk, maar gezellig verlopen vaarweekeinde.

Inbrekers betrapt
Delft Een oplettende getuige meldde zondagavond 27 juli omstreeks 20.30 uur dat er werd ingebroken in een woning aan de Cesar Frankstraat. Agenten gingen direct ter plaatse en troffen bij de bewuste flatwoning drie Delftenaren van 15, 16 en 17 jaar aan. De 15-jarige verklaarde dat hij één van de bewoners van de woning was, maar dat hij zijn huissleutel was vergeten. Omdat er niemand thuis was, leende hij met zijn vrienden een schroevendraaier van een buurvrouw, met de bedoeling om een raam te forceren en zo de woning te betreden. Op het moment dat zij het raam forceerden, belde de getuige de politie, met alle gevolgen van dien. Nadat de moeder van de inbreker ter plaatse kwam en inderdaad bevestigde dat de jongen haar zoon was en bij haar woonde, kon iedereen zijn weg weer vervolgen.

Geweld binnenshuis
Pijnacker/Nootdorp Politie Haaglanden hield zondagmiddag 27 juli omstreeks 14.00 uur een 24-jarige Nootdorper aan nadat hij zijn 22-jarige vrouw had mishandeld in hun woning. De vrouw deed aangifte van mishandeling. De man werd aangehouden in op het politiebureau in verzekering gesteld.
Politie Haaglanden werkt met partners samen om huiselijk geweld aan te pakken en het probleem inzichtelijk te maken. De partners zijn onder andere het Openbaar Ministerie en hulpverleningsinstanties zoals 'De Waag'. Huiselijk geweld blijft echter nog te vaak achter gesloten deuren. De campagne Nu is het genoeg van het Steunpunt Huiselijk geweld (www.steunpunthuiselijkgeweld.nl) is erop gericht dat slachtoffers (sneller) hulp zoeken, zodat het geweld een halt kan worden toegeroepen.

Allemaal de BOB
Pijnacker/Nootdorp Tijdens een alcoholcontrole op de Oostlaan controleerde Politie Haaglanden in de nacht van zondag op maandag tussen middernacht en 00.45 uur in totaal 45 bestuurders op hun alcoholgebruik. Niemand overtrad het maximum toegestane alcoholpromillage van 0,5 promille (0,2 promille voor beginnend bestuurders).

Zonder rijbewijs op gestolen bromfiets
Zoetermeer Een 18-jarige Zoetermeerder werd zondagmiddag 27 juli aangehouden toen hij omstreeks 17.40 uur op de Parkdreef reed op een gestolen bromfiets. Surveillerende agenten controleerden de jongen en constateerden dat de kentekenplaten van de bromfiets waarop hij reed, in april gestolen waren. Hierop werd de jongen aangehouden voor diefstal. Hij bleek tevens zonder rijbewijs te rijden. De politie onderzoekt de zaak.

Gewelddadige ex aangehouden
Zoetermeer Een 27-jarige Zoetermeerder werd zondagmorgen 27 juli omstreeks 10.40 uur aangehouden nadat hij zijn 26-jarige ex-vriendin had mishandeld in haar woning. De vrouw deed aangifte tegen de man waarop hij werd aangehouden. Tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een dagvaarding om zich voor zijn daden te verantwoorden bij de politierechter.