Puzzelstukjes vallen op hun plaats

Twee aanhoudingen

Zekkenrollen Leiden, 28-07-2008 o De politie van Leiden kreeg op zondag 27 juli, rond 12.35 uur de melding dat er mogelijk een aantal zakkenrollers actief waren in de buurt van het station. Een getuige had gezien dat twee dames vermoedelijk iemand hadden gerold. Vervolgens gingen zij pinnen en gooiden zij iets weg in de glasbak.

Politieagenten hielden op aanwijzen van de getuige de verdachten aan. In hun fouillering troffen zij een geldbedrag van 1000 euro aan en een bankpas op een andere naam. De gemeente werd gebeld om de glasbak te legen, zodat achterhaald kon worden wat er door de twee verdachten weggegooid was. Uit de glasbak kwam een portemonnee te voorschijn.

De eigenaar van de portemonnee had zich inmiddels op het politiebureau gemeld en wilde aangifte doen. Het bankpasje dat een van de verdachte in bezit had stond ook op zijn naam. De puzzelstukjes vielen op hun plaats en de twee verdachten konden er niet meer onderuit. Een van de verdachte bekende de portemonnee gestolen te hebben en vervolgens 900 euro gepind te hebben. Het geld en de portemonnee zal teruggegeven worden aan de eigenaar. De twee verdachten, een 27 jarige vrouw uit Tilburg en een 36 jarige vrouw uit Nieuwegein, zijn in verzekering gesteld.

Zakkenrollen: Voorkom narigheid Het kan je zomaar gebeuren je portemonnee wordt gerold. Veel mensen denken dat het hen niet zal gebeuren, maar toch zal je niet de eerste zijn die aangifte komt doen bij de politie. Wanneer je portemonnee gestolen wordt ben je niet alleen geld kwijt, vaak ook je rijbewijs, bankpasjes en bescheiden. Let dus op dat je niet een makkelijk slachtoffer wordt van een zakkenroller. Zorg dat je vooral op drukke plaatsen je portemonnee goed opbergt. Laat je niet afleiden, want veel zakkenrollers werken met een handlanger en neem niet meer geld mee dan nodig. Wordt je toch bestolen, doe dan altijd aangifte en blokkeer onmiddellijk al je bankpassen.