Politie IJsselland

Groot aantal vernielingen

Raalte, 28-07-2008

>

Raalte In de nacht van zaterdag 26 juli op zondag 27 juli werden, vermoedelijk rond 03.00 uur, door nog onbekende dader(s) een groot aantal vernielingen aangericht in de Westdorplaan, de Zwolsestraat en de Iepensingel.

De vernielingen zijn waarschijnlijk begonnen bij de ingang van het voetbalveld van Rohda. Door het controlehokje open te breken kwam men op het terrein. Daar werden o.a. stoelen en een radio naar buiten gegooid, op straat stukgeslagen en achtergelaten. Vervolgens liep men over de Zwolsestraat richting het centrum, waarbij fietsen op straat werden gegooid. Daarna werd van een groot aantal autos langs deze route, met geweld, de kentekenplaten verwijderd (22 stuks in totaal).

De politie zoekt getuigen van deze vernielingen, die in de nacht van zaterdag 26 op zondag 27 juli omstreeks 03.00 uur iets gehoord of gezien hebben dat verband houdt met deze vernielingen. Hen wordt gevraagd contact op te nemen met de politie via telefoonnummer 0900-8844. Anonieme informatie kan worden doorgeven viaBel M, Meld Misdaad Anoniem, telefoonnummer 0800-7000. Naar deze vernielingen wordt een onderzoek ingesteld.