Persberichten Rijn & Venen, 11.10 uur

Utrecht, 28-07-2008

Opnieuw aanhouding in onderzoek geweldsincidenten

WOERDEN Op vrijdag 18 juli heeft de politie een 20-jarige man uit Woerden aangehouden omdat hij verdacht wordt betrokken te zijn geweest bij geweldsincidenten in de nacht van 7 op zondag 8 juni in zijn woonplaats. Hierbij liep een 25-jarige man uit Polen ernstig letsel op. De man werd opgenomen in het UMC waar hij donderdag 12 juni overleed.

De 20-jarige man is verhoord, tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en daarna is hij heengezonden.

Onderzoek

Direct na het incident is een team van rechercheurs gestart met een onderzoek. Uit dit onderzoek komt naar voren dat het geweldsincident op de Voorstraat, waar de gewonde Pool gevonden is, te maken heeft met een conflict dat eerder die nacht is ontstaan in een horecagelegenheid aan de Stationsweg. Hierbij waren een groep mannen uit Polen en een groep jongeren uit Woerden betrokken. Tot op heden heeft het onderzoeksteam ruim 90 mensen gesproken waarvan 19 verdachten. Deze verdachten komen, op één na, allemaal uit Woerden. Een 29-jarige man uit Woerden zit nog in verlopige hechtenis. Een 17-jarige jongen uit Woerden is dinsdag 22 juli in vrijheid gesteld onder schorsende voorwaarden.

Twee inbraakverdachten aangehouden

MAARSSEN De politie heeft maandag 28 juli omstreeks 02.40 uur twee verdachten van een inbraak in een schuur aangehouden. Een bewoner van de wijk Spechtenkamp belde de politie. Hij had gezien dat een onbekende man de schuur van een buurman was binnengegaan. De politie ging ter plaatse, maar de schuur was dicht en er was niemand te zien. Een politiehond blafte een paar keer, maar niemand liet zich zien. De agenten bespraken met elkaar of ze de deur van de schuur zouden openbreken. Terwijl dit werd besproken, klonk er een stem uit de schuur. De 21-jarige verdachte uit Maarssen maakte de deur open en werd aangehouden. In de schuur bleek nog een tweede verdachte, een 17-jarige inwoner van Utrecht, te zitten. Ook hij is aangehouden.

Woninginbreker aangehouden

MAARSSEN In de wijk Zebraspoor heeft de politie maandag 28 juli een verdachte van een woninginbraak aangehouden.

Omstreeks 00.55 uur kreeg de politie een melding van een inbraak in een woning in Zebraspoor. Een vrouw kwam thuis, merkte dat er was ingebroken en schakelde bij de buren snel de politie in. Agenten kwamen ter plaatse en zagen nog net twee verdachten wegvluchten. Er werd naar ze gezocht en ook een politiehond speurde mee. Die vond handschoenen die vermoedelijk door de verdachten zijn gebruikt op de Safariweg. De agenten hoorden op de Safariweg vervolgens iets vanachter een geluidswal en namen poolshoogte. Ze vonden een 21-jarige man uit Maarssen in een achtertuin van een nabijgelegen woning. Hij is aangehouden en ingesloten. Naar andere verdachten wordt een onderzoek ingesteld.

Verkeerscontrole

WILNIS De politie heeft zondag 27 juli van 14.00 tot 17.00 uur een verkeerscontrole op de Ir. Enschedeweg gehouden. Agenten namen 133 blaastesten af. Drie personen werden aangehouden en moesten ademanalyse ondergaan. Twee van hen bleven net onder de wettelijke limiet. Eén automobilist blies 255 ug/l en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Een automobilist die 77 km/uur reed waar 50 km/uur maximaal is toegestaan, kreeg een bekeuring.

Groepje mannen mishandeld

MAARSSEN Op het terrein van het Rockit Open Air-festival is zaterdag 26 juli een groepje mannen mishandeld door een groep voor hen onbekende mannen. Omstreeks 19.30 uur stonden de mannen ter hoogte van dranktentjes bij een waterval op het terrein. Plotseling werden ze belaagd door een grote groep mannen. Ze werden hard geslagen en liepen fors letsel op. De mannen konden uiteindelijk aan hun belagers ontkomen en gingen naar de beveiliging en de EHBO op het terrein. Een aantal van hen is daarna naar het ziekenhuis gegaan. Zes mannen, uit Utrecht en Nieuwegein en in de leeftijd van 18 tot 25 jaar, deden aangifte.

De politie doet onderzoek naar de openlijke geweldpleging en vraagt getuigen zich te melden bij de politie van het district Rijn & Venen, op tel: 0900-8844. Of anoniem op tel: 0800-7000.