Persberichten stad Utrecht, 11.15 uur

Utrecht, 28-07-2008

Autokrakers aangehouden en gestolen fietsen aangetroffen

UTRECHT Op de Eisenhowerlaan werden zondagmiddag drie verdachten van auto-inbraak aangehouden.

De politie kreeg omstreeks 17.30 uur de melding dat vijf jongens een autokraak zouden hebben gepleegd op de Eisenhowerlaan en vervolgens op vier fietsen waren weggefietst in de richting van Park Transwijk. In de omgeving troffen agenten niemand aan. Even later kwam een tweede melding van autokraak en dat dezelfde groep nu over de Eisenhowerlaan zou fietsen. Agenten hielden ter plekke twee verdachten, van 15 jaar uit Utrecht, aan. Drie verdachten gingen er vandoor. Eén verdachte, een 15-jarige Utrechter, gooide bij het zien van de agenten zijn fiets weg en rende er vandoor. Hij is kort daarna aangehouden in een winkel aan de Admiraal Helfrichlaan. De overige verdachten werden in de omgeving niet meer aangetroffen. `De fietsen van twee verdachten waren vermoedelijk gestolen. Ook gooide één van de verdachten kort voor de aanhouding een tas weg. In deze tas zat een navigatiesysteem. Deze bleek inderdaad uit een hiervoor opengebroken auto afkomstig te zijn. Twee verdachten werden door getuigen herkend. De ouders van de jongens werden in kennis gesteld. De sloten van de fietsen waren open zonder sleutel erin.

Via cameratoezicht werd even later nog een persoon aangehouden. Op de camerabeelden was namelijk te zien dat de vierde verdachte door een vriend met de auto werd opgepikt. Liggend op de achterbank werd de verdachte vervoerd naar een portiek op de Marshallaan, waar hij uitstapte en verdween. De bestuurder van de auto, een 26-jarige Utrechter, werd even later op de Monnetlaan aangehouden voor belemmering. Hij werd overgebracht naar het politiebureau voor verhoor.

De vierde verdachte werd door een politieagent via de camerabeelden herkend. Met toestemming van de officier mocht deze verdachte, een 14-jarige Utrechter, buiten heterdaad worden aangehouden. Dit gebeurde zondagavond rond 23.45 uur. Hij is overgebracht naar het politiebureau voor verhoor.

Verkeer en valse naam

UTRECHT Op zondagavond heeft de politie een automobilist aangehouden op de Diamantweg die een tijdelijke geslotenverklaring had genegeerd en een valse naam opgaf.

Agenten zagen omstreeks 23.05 uur op de Baden-Powellweg een auto rijden waarvan de bestuurder de tijdelijke geslotenverklaring richting de Briljantlaan negeerde. Op de Diamantweg werd de auto stopgezet. De auto bleek niet verzekerd te zijn en ook bleek uit onderzoek dat de bestuurder een valse naam opgaf. Hierop werd de verdachte, een 21-jarige man uit Utrecht, aangehouden. De man bekende op weg naar het politiebureau dat hij inderdaad had gelogen en tevens vertelde hij dat hij niet in het bezit was van een rijbewijs. De man kreeg proces-verbaal.