Gemeente Albrandswaard


Persberichten gemeente Albrandswaard

Millenniumboom spoorloos


Albrandswaard De op 21 maart 2007 geplante millenniumboom is bruut van zijn plekje aan de Statio in Poortugaal verwijderd. Wat rest, is een gat in de grond met drie paaltjes. Wethouder Gerard Brussaard heeft de schenkers van de kastanjeboom, de familie Bik uit Poortugaal, het droeve nieuws verteld met een bloemetje voor de schrik.

De heer en mevrouw Bik, inwoners van Poortugaal, hebben tijdens de millenniumnacht een zaailing van hun eigen kastanjeboom geplant. Ter ere van het 25 jarig bestaan van de rommelmarkt van de Hervormde Gemeente in 2002, is het boompje aan de gemeente geschonken als symbool van de overgang van de 20^e naar de 21^e eeuw.

In 2007 was het boompje groot genoeg zodat het zou gedijen in het openbare groen. Dat bleek zo te zijn, maar de inmiddels ruim 1 meter hoge kastanje bleek niet bestand tegen vandalen die het blijkbaar leuk vonden dit boompje met wortel en al uit de grond te rukken. Een zoektocht in de omgeving door de mensen van het team Beheer van de gemeente liep op niets uit.

Gemiste kans

De familie Bik was onder de indruk van deze zinloze actie. Met heel veel liefde was de zaailing gekoesterd tot hij groot genoeg was om geplant te worden: Jammer, het is een gemiste kans om een bijzondere boom voor het nageslacht te bewaren. We kunnen dit ook niet herstellen, want van de drie geplante zaailingen was dit het enige boompje dat aansloeg.: aldus de familie Bik.