Politie Zuid-Holland-Zuid

28 juli

Dordrecht, 28-07-2008 o Persberichten district I

HUISELIJK GEWELD
ZWIJNDRECHT Een 59-jarige man uit Zwijndrecht is door politieagenten aangehouden wegens huiselijk geweld. Dit gebeurde op zondagavond 27 juli 2008 omstreeks 20.00 uur in een woning in het centrum van Zwijndrecht. De man sloeg in een dronken bui zijn 53-jarige vrouw op haar neus. De vrouw wilde geen aangifte doen. De zaak wordt ambtshalve vervolgd. Na verhoor is de verdachte met een dagvaarding heengezonden.

GESLAGEN
HENDRIK IDO AMBACHT Een 18-jarige jongen is zo hard op zijn gezicht geslagen dat er drie ondertanden uit zijn mond werden geslagen. Dit gebeurde op zondagavond 27 juli 2008 omstreeks 20.50 uur op het Banckertplein. Politieagenten kregen een melding dat er iemand zijn tanden uit zijn mond waren geslagen. Agenten troffen geen jeugd meer aan en ook geen aangever. Wel kregen ze te horen dat er onenigheid was geweest. Later op de avond kwam de 18-jarige jongen aangifte doen. De tanden waren door een tandarts teruggeplaatst. De politie onderzoekt wie de jongen heeft geslagen.

RIJDEN ONDER INVLOED
DORDRECHT Een 46-jarige vrouw uit Barendrecht is door politieagenten aangehouden wegens rijden onder invloed met haar personenauto. Dit gebeurde op zondagavond 27 juli 2008 omstreeks 23.30 uur in de van Godewijckstraat. In het bureau blies de vrouw 2 promille (870 ug/l). Daarop werd haar rijbewijs ingevorderd. Na verhoor is de vrouw heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op.

PANNETJE VET
DORDRECHT Een vergeten pannetje vet is de oorzaak van een brandmelding op de tweede verdieping in een gebouw van een instelling aan de M.Harpertsz Trompweg. De brand werd gemeld door een bewoonster. De tweede verdieping bestaat uit 16 kamers en een keuken. Bleek dat een pannetje vet in de keuken in brand stond. De gehele verdieping werd uit voorzorg ontruimd omdat er nogal veel rook vrijkwam. De brandweer bluste het vuur. Nadat de boel gelucht was konden de bewoners weer terug naar hun kamers. Er raakte niemand gewond.

VERNIELING RUIT
HENDRIK IDO AMBACHT Twee jongen van 16 en 18 jaar uit Hendrik Ido Ambacht zijn door politieagenten aangehouden na vernieling van een ruit. Dit gebeurde op maandagochtend 28 juli 2008 omstreeks 01.30 uur op het Louwersplein. De jongens vernielden een ruit van 2 bij 2 meter van een supermarkt. Dit werd gezien door een alerte getuige die de politie belde. Het tweetal was niet echt meewerkend bij hun aanhouding. De 16-jarige werd tegen de grond en met gepast geweld in de boeien geslagen. De 18 jarige werkte pas mee nadat de agenten dreigden pepperspray te gebruiken. De twee verdachten zijn ingesloten en de politie heeft de zaak in onderzoek.