Politie Zuid-Holland-Zuid

28 juli Alblasserwaard/Vijfheerenlanden

Dordrecht, 28-07-2008 o Persberichten district II

MINIBIKE VERSTOPT
SLIEDRECHT Op zondagmiddag 27 juli 2008 omstreeks 15.15 uur kregen politieagenten een melding dat er met minibikes werd gereden op het terrein van de ijsbaan aan de Lijsterweg. Toen de ter plaatse kwamen troffen ze niemand aan. Na een zoekactie in de omgeving zagen de agenten een minibike rijden op de Tiendweg. De bestuurder, een 16-jarige jongen uit Sliedrecht, vertopte de minibike in de bosjes langs het geluidsscherm van de Rijksweg A15. Op verzoek van de agenten haalde de jongen de minibike tevoorschijn. De minibike werd daarop in beslag genomen. De politie maakt proces-verbaal op. De jongen kreeg tevens een bekeuring voor het rijden zonder helm en het rijden zonder bromfietsrijbewijs.

SLEEPBOOT GEKAPSEISD
HARDINXVELD-GIESSENDAM Een sleepboot is in de Merwede bij een scheepswerf aan de Rivierdijk gekapseisd. Door snel handelen kon de sleepboot in een kraan worden gehesen zodat de boot niet zonk. Dit gebeurde op zondagavond 27 juli 2008 omstreeks 19.15 uur. De 49-jarige eigenaar van de sleepboot leverde een sleep af bij de scheepswerf. Tijdens het afmeren ging het fout en kapseisde de sleepboot. De eigenaar bleef ongedeerd. Er zijn geen stoffen in het water terechtgekomen. Het schadebedrag is niet bekend.

INBREKERSGEREEDSCHAP
ALBLASSERDAM Vier Roemenen van 24, 29, 30 en 34 jaar zijn door politieagenten aangehouden. Dit gebeurde op maandagochtend 28 juli 2008 omstreeks 00.30 uur op de Oude Torenweg. De verdachten reden in een auto met Spaans kenteken. Tijdens een routinecontrole troffen de agenten een grote hoeveelheid inbrekersgereedschappen in de auto aan. Zo waren ze in het bezit van betonscharen, schroevendraaiers en een boor. Ook stond er een lege jerrycan in de auto met daarbij een vulslang. Het viertal is ingesloten en de politie onderzoekt of ze eventueel bij inbraken betrokken zijn geweest.

DIESEL EN SIGARETTEN
HOOGBLOKLAND Twee mannen, 20 jaar uit Zaandam en 17 jaar uit Stadskanaal zijn door politieagenten aangehouden als verdachten van diefstal. Dit gebeurde op maandagochtend 28 juli 2008 omstreeks 03.30 uur op de Rijksweg A27 onder Hoogblokland. De auto waar het tweetal in reed had defecte achterverlichting. Tijdens de controle zagen de agenten dat de auto vol stond met jerrycans diesel. In de kofferbal stonden ook enkele jerrycans en een stuk slang om de brandstof over te hevelen. Ook troffen de agenten een zogenaamde bigshopper aan welke vol zat met sigaretten. Ze verklaarden dat de brandstof was gekocht in België. De politie denk daar anders over en onderzoekt waar de brandstof en sigaretten vandaan komen. De verdachten zijn ingesloten.