PvdA Rotterdam


PvdA-ers helpen de Roteb

Ma 28 Jul 2008 - Redactie
PvdA-ers helpen de Roteb

Als de veegwagentjes van de Roteb als laatste in de optocht voorbij komen steken veel Rotterdammers hun duim in de lucht. Het publiek dat afgelopen zaterdag naar het zomercarnaval kwam kijken heeft veel lof voor de vuilnismannen. Ze doen geweldig werk! Wij de lusten en zij de lasten aldus een feestvierder. De PvdA is het met hem eens en daarom hebben we afgelopen zaterdag een handje meegeholpen met het opruimen van de troep na afloop van het zomercarnaval.

Hardwerkende politici
Zaterdagochtend werd de Rotebploeg die als afsluiter van de carnavalsstoet de achtergebleven rommel op moest ruimen, door de PvdA getrakteerd op taart. Daarna gingen de raadsleden Peter van Heemst en Marco Heijmen en de deelraadsleden Ines Balkema en Hidde Straasheijm mee op pad. Ze moesten stevig aan de bak, maar na afloop kregen de PvdA-ers een welgemeend compliment van de ploegleider: Ik wist niet dat politici zo hard konden werken.

Een korte reactie na een dag hard werken:
Peter van Heemst (PvdA fractievoorzitter in de gemeenteraad): De mannen en vrouwen van de Roteb maken het mogelijk dat Rotterdam als festivalstad op de kaart staat. Als PvdA willen we daar op een dag als vandaag graag aandacht aan besteden. Het zomercarnaval is een geweldig evenement waar mensen uit de verre omgeving op afkomen. Door het harde werk van de Roteb blijft de overlast voor omwonenden beperkt. De volgende dag is het centrum weer schoon.

Marco Heijmen (PvdA raadslid in de gemeenteraad): Ooit heb ik vakantiewerk gedaan bij de Roteb en ik merkte dat ik het vegen nog niet verleerd ben. Ook de spierpijn die je de volgende dag voelt kwam me trouwens bekend voor.

Ines Balkema (PvdA deelraadslid in het centrum): Als je bezig bent valt je oog op veel verschillende dingen. Zo vraag ik me af hoe het toch kan dat er langs de route alleen plaszuilen staan? Waar moeten al die prachtige dames die in de stoet meelopen terecht? Daar lijkt niet over nagedacht. Als raadslid heb ik me al verschillende keren druk gemaakt over goede toiletvoorzieningen in het centrum. Tijdens dit soort evenementen is dat natuurlijk een absolute must.

Meer foto's van deze actie in het fotoalbum op deze site: www.pvdarotterdam.nl/fotoboek

Dossier


* Zomeracties

Zomeracties

Foto albums


* Zomercarnaval: PvdA-ers helpen ROTEB

* Zomeractie: Taart voor Stichting Welzijn Hoogvliet
* Zomeractie: PvdA-raadslid Harreman en wethouder Kriens bij viering vijf jaar IndependĂȘncia

* Zomeractie: taart voor vrijwilligers RoMeO
* Zomeractie: PvdA op lijn 10