Gemeente Kapelle

Een bericht voor werkgevers: proefplaatsing!

U bent werkgever? U zit net als veel collegas van u verlegen om personeel? Misschien kunnen wij u helpen! Wellicht hebben we een werkman of werkvrouw voor u. Tegelijk kunnen we u mogelijk een goed financieel aanbod doen. Of hebben we gunstige voorwaarden.

Het is gebleken dat veel werkgevers van de mogelijkheden niet op de hoogte zijn. Schroomt u niet het gemeentehuis te bellen, als u denkt dat we iets voor u kunnen betekenen!

Wilt u als werkgever iemand met een arbeidshandicap aannemen, maar twijfelt u of hij of zij het werk wel aankan? Met een proefplaatsing komt u erachter. Wie onder een van de volgende wetten valt, komt in aanmerking voor zo'n proefplaatsing: WWB, WIA, WAO, WAZ, Wajong, ZW of WW.

Proefplaatsing betekent voor u dat u samen met uw werknemer maximaal drie maanden lang kunt bekijken hoe het werk de werknemer afgaat. Tijdens de proefplaatsing betaalt u geen loon. Omdat het niet te vrijblijvend mag zijn, moet u wel vooraf afspreken dat de werknemer van u een arbeidscontract van minimaal een half jaar krijgt, als hij of zij voldoet.

We kunnen ervoor zorgen dat deze werkman of -vrouw begeleiding krijgt van een jobcoach. Die zal zijn best doen om de werknemer het contract te laten krijgen!

Twijfelt u? Wilt u meer weten? Belt u met de gemeente of ga naar het nieuwe Werkgeversservicepunt in Goes, waar ook uw gemeente in vertegenwoordigd is: tel. 0113-751060. U kunt ook mailen: wspdebevelanden@goes.nl of langsgaan bij het stadskantoor, M.A. de Ruijterlaan 2, Goes.

L.F. Kosten, wethouder werk en inkomen