Gemeente Reimerswaal


Start werkzaamheden herinrichting oudste gedeelte algemene begraafplaats Krabbendijke

Geplaatst op: 28-07-2008
door: ()

In de periode mei 2006 tot en met eind 2007 heeft de gemeente Reimerswaal op de gemeentelijke begraafplaats in Krabbendijke en in diverse media een oproep gedaan aan nabestaanden om zich te melden. Hierdoor is de gemeente in contact gekomen met een groot aantal nabestaanden van mensen die zijn begraven op het oude gedeelte (rechterzijde, westzijde) van de begraafplaats. Alle wensen, opmerkingen en reacties zijn inmiddels uitgewerkt in een definitief inrichtingsplan.
Tijdens de inloopavond op woensdag 2 juli 2008 is aan belangstellenden het definitieve ontwerp gepresenteerd en toegelicht. Nu het voortraject is afgesloten zal er op 4 augustus 2008 begonnen worden met de uitvoerende werkzaamheden op de begraafplaats. Er zal nieuwe begraafruimte gecreëerd worden door middel van ophoging. Op de bestaande begraafplaats zal een laag grond aangebracht worden, waarin opnieuw begraven wordt. Er worden geen graven geruimd.

Alle grafmonumenten worden verwijderd, voordat er met het ophogen van het oude gedeelte van de begraafplaats kan worden gestart. Deze werkzaamheden vangen aan in week 32. Het NatuursteenHuis uit Goes voert deze werkzaamheden uit. De grafmonumenten die worden teruggeplaatst, worden tijdelijk opgeslagen door Het NatuursteenHuis. De nabestaanden zijn hierover geïnformeerd via een persoonlijke brief. Na het ophogen van de begraafplaats worden deze grafmonumenten voor het eind van het jaar teruggeplaatst.
Met het ophogen van de begraafplaats wordt gestart in week 35 (25 augustus 2008). De uitvoering van deze werkzaamheden gebeurt door Aannemingsbedrijf Reimerswaal. De werkzaamheden dienen rond 1 november 2008 te zijn gerealiseerd.

De grafmonumenten waarvoor zich geen nabestaanden hebben gemeld worden tijdelijk opgeslagen op de gemeentewerkplaats. De nabestaanden die alsnog belangstelling of vragen hebben over een grafmonument kunnen tot 31 januari 2009 hierover contact opnemen met de gemeente Reimerswaal.
U kunt hiervoor telefonisch contact opnemen met de afdeling Gemeentewerken telefoonnummer 0113 395 317.

Getracht zal worden om mogelijke overlast te voorkomen. Dit neemt niet weg dat er op en rond de westzijde van de begraafplaats bedrijvigheid zal zijn, hiervoor vragen wij uw begrip.