Politie Twente

Persberichten Politie Twente 28 juli 2007

Tractor belandt in kanaal

Denekamp

Een 16-jarige Denekampse raakte op zondagavond 27 juli gewond, nadat de tractor waarop zij zat te water raakte.

Op zondag 27 juli omstreeks 20.45 uur raakte een 16-jarige Denekampse gewond bij een ongeluk met een tractor aan de Schotbroeksweg aan de oeverzijde van het Almelo-Nordhornkanaal. Het ongeluk ontstond toen twee trekkers bestuurd door twee 20-jarige jongemannen uit Denekamp aan weerszijden van het kanaal reden. De tractoren waren door middel van een touw met elkaar verbonden en trokken een 19-jarige jongen uit Denekamp, die zat in een badkuip over het kanaal voort. Toen de ene trekker harder reed dan de andere werd de trekker die minder snel reed het kanaal ingetrokken en kantelde. De 16-jarige Denekampse die op het spatbord zat van de laatstgenoemde trekker viel eraf en belandde evenals de trekker in het water en raakte hierbij gewond. De bestuurder van de tractor en de jongeman in de badkuip bleven ongedeerd. Ambulancepersoneel en omstanders hebben het slachtoffer uit het water gehaald. Zij is met onbekend letsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De politie heeft de zaak in onderzoek. (08-094670)

Rijbewijs ingevorderd

De Lutte

Een 65-jarige automobilist uit de Lutte is op zondag 27 juli betrapt op het rijden onder invloed van alcohol. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Op zondag 27 juli controleerden agenten een 65-jarige automobilist op de Postweg in de Lutte op het gebruik van alcohol. De blaastest wees uit dat de bestuurder, afkomstig uit de Lutte, teveel alcohol had genuttigd. Hij blies 1,4 promille. Zijn rijbewijs is ingevorderd en proces-verbaal wordt opgemaakt. (08-094613)

Fietsendief aangehouden

Enschede

Een 26-jarige fietsendief uit Enschede is op zondag 27 juli aangehouden op de Boulevard 1945 in Enschede i.v.m. diefstal van een fiets.

Op zondag 27 juli omstreeks 16.50 uur zagen agenten ter hoogte van het postkantoor op de Boulevard 1945 in Enschede een man bij twee fietsen staan en waarvan hij met de fietssloten aan de slag was. Bij navraag wat de man aan het doen was bleek dat de man geen duidelijke verklaring kon geven. De man is samen met de twee fietsen overgebracht naar het bureau om hier een duidelijke verklaring af te leggen. Op het bureau verklaarde de man dat hij één van de twee fietsen eerder deze dag had weggenomen bij het station in Enschede. De man is hierop in verzekering gegaan i.v.m. het feit dat hij zich niet aan eerdere schorsingsvoorwaarden heeft gehouden. (08-094614)

Aanhouding i.v.m. meerdere overtredingen

Enschede

Een 27-jarige man uit Enschede is op maandag 28 juli aangehouden i.v.m. meerdere overtredingen die werden geconstateerd.

Een 27-jarige man uit Enschede reed op maandag 28 juli omstreeks 02.50 uur met een snorfiets op de Knalhutteweg ter hoogte van Tiemeister. Agenten controleerden de snorfietser en zagen dat hij aan meerdere zaken niet voldeed. De snorfietser was niet in het bezit van een geldig rijbewijs. De snorfiets was voorzien van een valse kentekenplaat en was niet verzekerd. Van de man is ook een bloedproef door de GGD-arts afgenomen i.v.m. het vermoeden dat hij onder invloed van drugs verkeerde. Ook bleek de snorfiets als gestolen geregistreerd te staan. Dit wordt door de politie nader onderzocht. De man is, nadat diverse processen-verbaal aan hem zijn uitgereikt, heengezonden. (08-094734)

Snorfietser onder invloed aangehouden

Haaksbergen

Op zondag 27 juli hield de politie om 19.35 uur een 59-jarige snorfietser uit Haaksbergen aan omdat hij onder invloed van alcohol een snorfiets bestuurde.

Op de Beckummerweg in Haaksbergen hielden agenten de 59-jarige man ter controle staande en verzochten een blaastest af te nemen. Omdat de agenten vermoedden dat de man teveel gedronken had hielden ze hem aan en namen ze hem mee naar het bureau voor een ademanalyse. Hieraan wilde de man niet meewerken. Om die reden is bij de man bloed afgenomen. De uitslag hiervan is nog niet bekend. (08-094647)

Joyrider onder invloed aangehouden Hengelo
De politie hield op maandag 28 juli om 04.42 uur een 24-jarige man uit Almelo aan, omdat hij zonder rijbewijs en onder invloed van alcohol een auto bestuurde.

Een oplettende getuige zag dat de 24-jarige bestuurder, samen met drie inzittenden, bij een tankstation aan de Holtersweg in Hengelo stopte. De auto miste een bumper en de ruiten aan de linkerkant waren ingeslagen. Daarnaast reed de auto linksachter op de velg. De getuige vertrouwde dit niet en meldde dit aan de politie.

Toen de agenten ter plaatse kwamen verklaarde de 24-jarige Almeloër gereden te hebben. De agenten vermoedden dat de man teveel gedronken had. Om die reden hielden zij hem aan en namen hem mee naar het bureau. Daar wees een ademanalyse 1,3 promille uit. Omdat de 24-jarige niet beschikte over een geldig rijbewijs kon deze niet worden ingevorderd. De politie maakt proces-verbaal tegen de man op en heeft de auto in beslag genomen.

De politie onderzoekt of er sprake is geweest van een aanrijding. In Almelo is de bumper, met kenteken, terug gevonden. Heeft u iets verdachts gezien of gehoord, dan verzoekt de politie u dit te melden. Dit kan via 0900-8844, of via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000. (08-094751)

Man rijdt door na aanrijding
Hengelo
Op zondag 27 juli hield de politie om 19.25 uur een 24-jarige man uit Hengelo aan nadat hij onder invloed van alcohol een auto bestuurde, een aanrijding had veroorzaakt en daarna doorreed.

De 24-jarige bestuurder reed omstreeks 18.50 uur de J. Voermansstraat in Hengelo uit en wilde de H. Leefmastraat oprijden. Daarbij zag hij een 38-jarige fietser uit Hengelo over het hoofd. De 24-jarige Hengeloër schepte de 38-jarige man waardoor deze via de motorkap op de voorruit terechtkwam. Hierna remde de bestuurder van de auto en viel de fietser op het wegdek. De fietser hield lichte verwondingen aan de aanrijding over.

Na de aanrijding stopte de 24-jarige man in eerste instantie wel. Zijn vriendin bemoeide zich er ook mee en maakte zich voornamelijk erg druk om de schade die was ontstaan aan de auto. Hierdoor kregen de 24-jarige en zijn vriendin ruzie, waarna ze boos in de auto stapten en weg reden.

Oplettende getuigen noteerden het kenteken van de auto, waarna de politie naar zijn huisadres ging. Hier bleek hij niet thuis te zijn. De agenten verzochten de ouders, die wel thuis waren, dat hun zoon zich zo spoedig mogelijk bij de politie moest melden. Omstreeks 19.25 uur meldde de 24-jarige Hengeloër zich op de plaats van het ongeval bij de politie en werd hij aangehouden. Op het bureau wees een ademanalyse uit dat de man teveel gedronken had, namelijk 1,20 promille. Aangezien de Hengeloër een beginnend bestuurder is, heeft de politie zijn rijbewijs ingevorderd. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. (08-094644)


---- --