Rechtbank 's-Gravenhage

Verzoek Hirsi Ali tot houden voorlopig getuigenverhoor toegewezen

De Haag, 28 juli 2008 - De rechtbank 's-Gravenhage heeft bij beschikking van 22 juli 2008 het verzoek van Ayaan Hirsi Ali tot het houden van een voorlopig getuigenverhoor toegewezen. Door middel van het horen van getuigen wil Hirsi Ali bewijzen dat de Staat aan haar heeft toegezegd verantwoordelijk te zijn en te blijven voor haar beveiliging.

Aantal getuigen
Hirsi Ali had de rechtbank verzocht acht getuigen te doen horen. De rechtbank 's-Gravenhage wijst in de regel in eerste instantie bij een voorlopig getuigenverhoor maximaal vijf getuigen toe. De rechtbank zal ook het aantal getuigen dat door Hirsi Ali is voorgedragen in eerste instantie beperken tot vijf. Hirsi Ali kan zelf bepalen welke vijf van de acht in haar verzoek genoemde getuigen zij wil doen horen. Mocht zij na het verhoor van deze getuigen van mening zijn dat het horen van nog enkele getuigen noodzakelijk is, dan dient zij de rechter-commissaris daar schriftelijk en gemotiveerd om te verzoeken.

Rechter-commissaris
De verhoren vinden plaats ten overstaan van een rechter-commissaris uit de civiele sector van de rechtbank, mr. D.M. Thierry.

Data voorlopige getuigenverhoor
De verhoren vinden plaats op nader te bepalen data en tijdstippen, naar verwachting in het najaar. De rechter-commissaris zal trachten de verhoren te doen plaatsvinden op twee achtereenvolgende dagen. De rechtbank zal de data tijdig bekend maken.

De beschikking van de rechtbank staat op deze site en is te openen via onderstaand LJ-nummer.

LJ Nummer

BD8670


Bron: Rechtbank 's-Gravenhage Datum actualiteit: 28 juli 2008