Gemeente Leidschendam-Voorburg


Duurzame biobenzine voor gemeentelijk wagenpark

28 juli 2008 - De gemeente Leidschendam-Voorburg schakelt met een gedeelte van het wagenpark over op de duurzame biobenzine hE15 Biosuper. De gemeente heeft zich in haar collegeprogramma ten doel gesteld het milieubewustzijn van haar inwoners te stimuleren. Dit doet zij onder meer door zelf het goede voorbeeld te geven.

Enkele weken geleden heeft minister Cramer in aanwezigheid van de ambassadeur van Brazilie, de heer Denot Medeiras en wethouder Beimer (milieu) het officiële startsein gegeven voor de marktintroductie van hE15 bij Tankservice Damsigt aan het Oosteinde in Voorburg. hE15 biosuper is een nieuwe brandstof die voor 15% uit hydrous bio-ethanol bestaat en voor 85% uit Euro95. Deze bio-ethanol is gemaakt uit planten zonder dat dit ten koste gaat van voedselproductie.
Met hE15 biosuper wordt de uitstoot van schadelijke stoffen verminderd en kan de auto betere prestaties leveren.

Duurzamere mobiliteit
De gemeente Leidschendam-Voorburg neemt meerdere initiatieven om duurzamere mobiliteit en een betere luchtkwaliteit te realiseren. Naast het tanken van duurzame biobenzine stimuleert de gemeente het rijden op aardgas. Dit jaar neemt zij 25 voertuigen op aardgas in gebruik. Daarnaast is zuiniger autorijden via het principe van Het Nieuwe Rijden één van de speerpunten in het duurzame mobiliteitsbeleid. Gemeentelijke chauffeurs krijgen daartoe een rijstijltraining.
Ook organiseert de gemeente activiteiten in de Week van de Vooruitgang (14 tot 21 september 2008), die in het teken staat van duurzame mobiliteit. Zoals promotie van fiets en het openbaar vervoer, Het Nieuwe Rijden, rijden op aardgas en het delen van een auto.