Waterschap Regge en Dinkel


verkiezingen

Opnieuw registratie drie partijen verkiezingen

ALMELO - Vanmorgen zijn er opnieuw drie partijen bekend gemaakt die in november deelnemen aan de verkiezingen van het waterschap Regge en Dinkel. Het gaat om het Christen Democratisch Appèl (CDA), de ChristenUnie en Water Natuurlijk (ondersteund door D66, Groen Links en PvdA). Eerder zijn er al drie andere partijen geregistreerd, nl. de Algemene Waterschapspartij, de Staatkundig Gereformeerde Partij (SGP) en de VVD.

Het stembureau controleerde onder meer de statuten en de inschrijving in het handelregister van de Kamer van Koophandel. Bovendien moest een waarborgsom zijn betaald en moest zijn aangetoond dat de partij een waterbelang heeft.

Zoals het er nu naar uitziet doen dus zes partijen mee aan de verkiezingen van waterschap Regge en Dinkel. Tot en met 4 augustus a.s. kunnen belangengroeperingen zich nog laten registreren. De kandidatenlijsten van de partijen kunnen worden ingediend op maandag 8, dinsdag 9 en dinsdag 16 september 2008 van 9.00-19.00 uur.

Van 13 tot en met 25 november 2008 houdt waterschap Regge en Dinkel waterschapsverkiezingen. De inwoners van ons beheergebied kiezen dan een nieuw waterschapsbestuur. Alle 26 waterschappen in Nederland houden in deze periode verkiezingen voor nieuwe waterschapsbesturen.