Politie Hollands Midden Politie neemt negen rijbewijzen in bij alcoholcontroles

De politie heeft het afgelopen weekend negen rijbewijzen ingevorderd van bestuurders die werden betrapt op het rijden onder invloed. Vier waren betrokken bij lichte aanrijdingen. Bij de ademanalyses werd boven de limiet van 220 ug/l geblazen en boven de invorderingsgrond. Deze ligt op 350 ug/l voor de beginnend bestuurder en voor anderen op 570 ug/l. In één geval werd een bloed- en urineproef afgenomen omdat er sprake was van mogelijk drugsgebruik. Naast dat de bestuurders hun rijbewijzen hebben moeten inleveren, maakt de politie proces-verbaal tegen ze op.

In Rijnsburg reed zondag 27 juli rond 23.45 uur een 62 jarige automobilist uit Rijnsburg tegen een op het Westerpark geparkeerde auto. Een koplamp van deze auto sneuvelde. De Rijnsburger trok zich er weinig van aan en vertrok. Getuigen zetten de politie op het spoor van de man. Het bleek dat hij te veel had gedronken. Na zijn aanhouding volgde zijn ademanalyse. De uitslag hiervan was 1020 ug/l. Naast het inleveren van zijn rijbewijs, een proces-verbaal voor het rijden onder invloed, krijgt de man ook een proces-verbaal voor het doorrijden na aanrijding.

In Oegstgeest controleerden agenten zondag 27 juni rond 01.40 uur op de President Kennedylaan een 27 jarige automobilist uit Oegstgeest. De man had te veel gedronken en werd aangehouden. De uitslag van zijn ademanalyse was 725 ug/l.

In Leiden hield de politie zondag 27 juli rond 05.40 uur op de Nieuwe Beestenmarkt een 20 jarige bromfietser uit Valkenburg aan. Er volgde een ademanalyse met een uitslag van 595 ug/l.. Nog diezelfde dag rond 12.15 uur werd op de Molenwerf een 25 jarige automobilist uit Alphen aan den Rijn aangehouden. Mensen belden de politie dat ze het sterke vermoeden hadden dat de man onder invloed zijn auto bestuurde. Agenten stelden vast dat hij dat was, maar dan vermoedelijk onder invloed van drugs. Na zijn aanhouding volgde dan ook geen ademanalyse maar een bloed- en urineproef.

In Hazerswoude-dorp, reed vrijdag 25 juli rond 23.00 uur op de Voorweg een 31 jarige automobilist uit Boskoop tegen twee daar geparkeerde auto's. Er was materiële schade. Een ademtest stelde drankgebruik door de man vast. Na zijn aanhouding volgde een ademanalyse met als uitslag 930 ug/l.

In Alphen aan den Rijn trof de politie zaterdag 26 juli rond 03.15 uur op de N11 een 40 jarige man uit Hazerswoude - Rijndijk slapend achter het stuur van zijn auto aan. De politie was al op zoek naar hem na een melding van de politie uit IJsselstein dat hij daar tegen een muurtje was gereden en er daarna vandoor ging. Het muurtje had geen schade maar de achterruit van de auto was kapot gegaan. De collega's van de regio Utrecht dachten aan drankgebruik. Dat bleek ook zo te zijn. De uitslag van zijn ademanalyse was 740 ug/l.

In Reeuwijk hield de politie zaterdag 26 juli rond 16.30 uur op de 's Gravenbroekseweg een 42 jarige automobilist uit Reeuwijk aan. De man had te veel drank op. De uitslag van zijn ademanalyse was 1190 ug/l. Het was niet de eerste keer voor hem. In 1989, 1990, 1999 en 2001 was hij al eerder voor het rijden onder invloed gepakt. De uitslagen van de ademanalyses beliepen toen tussen de 700 en 990 ug/l.

In Nieuwerkerk aan den IJssel reed zaterdag 26 juli rond 02.10 uur een 18 jarige jongen uit Nieuwerkerk aan den IJssel met zijn scooter tegen een gemeentelijke toezichthoudende biker. Deze wilde hem aanspreken op zijn rijgedrag. De fiets liep daardoor lichte schade op en de gemeentelijk ambtenaar een pijnlijke knie. De jongen werd aangehouden en er volgde een ademanalyse omdat er sprake was van drankgebruik. De uitslag daarvan was 545 ug/l.

In Berkenwoude hield de politie zondag 27 juli rond 19.45 uur op de Zuidbroekse Opweg een 27 jarige automobilist uit Berkenwoude aan. Hij viel de agenten op omdat hij te hard reed (99 km/h) en een doorgetrokken streep overschreed. De agenten stelden drankgebruik door hem vast. De ademanalyse liet een uitslag zien van 670 ug/l.

Wel proces-verbaal geen invordering Verder kregen nog zestien bestuurders van motorvoertuigen een proces-verbaal voor het rijden onder invloed. Deze bestuurders kwamen boven de limiet van 220 ug/l (90 ug/l beginnend bestuurder) uit maar bleven onder de invorderingsgrond van 570 ug/l (350 ug/l voor beginnend bestuurder. Het ging hier om de plaatsen, Hillegom, Oegstgeest, Leiden ( 8x ), Voorschoten, Alphen aan den Rijn ( 2x), Moerkapelle, Reeuwijk en Gouda. In het belang van de verkeersveiligheid zal de politie blijven controleren op het gebruik van alcohol in het verkeer.

Leiderdorp Overval op tuincentrum Bij een gewapende overval op tuincentrum Ranzijn aan de Hoogmadeseweg is maandag 28 juli een nog onbekend geldbedrag buitgemaakt. Twee overvallers van tussen de 20 en 30 jaar oud, kwamen rond 07.00 uur het kantoor van het centrum binnen en bedreigden de daar aanwezige bedrijfsleider en een medewerker met een vuurwapen. De daders zijn er vervolgens met het geld in een auto vandoor gegaan. Een direct door de politie ingesteld onderzoek, heeft nog niet geleid tot de aanhouding van de overvallers. De politie vraagt mensen die mogelijk iets gezien hebben van de overval of een auto vanaf het parkeerterrein hebben zien rijden, contact op te nemen met de politie in Leiderdorp via 0900-8844. De politie zet haar onderzoek voort.

Gouda Inbraak in winkelcentrum In het winkelcentrum aan het Middenmolenplein/Poldermolendreef is tussen zaterdagavond 26 en maandagmorgen 28 juli ingebroken in een bakkerij en bij een groentenboer. Een dubbele schuifdeur die toegang geeft tot het winkelcentrum was vernield evenals twee rolluiken van de winkels. Uit één winkel is geld gestolen. De politie doet onderzoek.