Socialistische Partij

SP Alkmaar

Opnieuw vuurwerkverkoop Catstraat 2?

28-07-2008 * Afgelopen december heeft de SP meegeholpen actie te ondernemen tegen de geplande verkoop van vuurwerk op Catstraat 2, midden in de woonwijk oud Overdie. De actie kwam echter te laat; de vergunning was lang van tevoren geregeld en de opgehaalde handtekeningen en inspraak door de bewoners in de gemeenteraad kon niet verhinderen dat de verkoop gewoon kon doorgaan. Dit jaar wil de huurder van het winkelpand op Catstraat 2 wederom vuurwerk verkopen. De vergunningaanvraag ligt momenteel ter inzage op het stadskantoor. Het is daarom nu de tijd om in actie te komen en bezwaar te maken tegen het verlenen van de vergunning als u een herhaling van afgelopen december wilt voorkomen.

De vergunningaanvraag zoals gepubliceerd in de stadskrant:

Ontwerpvergunning

Vanaf 26 juni 2008 liggen ter inzage de aanvraag en de ontwerpvergunning van:


* V.O.F. Mega Vuurwerk (W.F. Arends/Raps), Catsstraat 2 te Alkmaar, voor het oprichten van een detailhandel met opslag en verkoop van consumentenvuurwerk.

Burgemeester en wethouders zijn van plan deze vergunning onder voorschriften te verlenen.

Zienswijze
Uw schriftelijke zienswijze kan gedurende zes weken worden ingediend bij het Dagelijks Bestuur van de Milieudienst Regio Alkmaar, Postbus 53, 1800 BC Alkmaar. In uw zienswijze kunt u vermelden of al dan niet uw persoonlijke gegevens bekend mogen worden gemaakt. Een gedachte-wisseling over het ontwerp van het besluit kan voor het einde van de inzagetermijn telefonisch worden aangevraagd. Wij verzoeken u dit vóór 31 juli 2008 te doen bij de Milieudienst Regio Alkmaar, mevrouw M. Tromp, telefoon-nummer (072) 548 85 19. De aanvrager wordt in de gelegenheid gesteld bij de gedachtewisseling aanwezig te zijn. Een ieder kan wel zienswijzen indienen maar beroep wordt alleen nog toegekend aan belanghebbenden in de zin van art. 1:2 Algemene wet bestuursrecht (Awb): degene wiens belang rechtstreeks bij een besluit is betrokken.

Inzage
De stukken behorende bij de aanvraag liggen gedurende zes weken, van 26 juni tot en met 7 augustus 2008 ter inzage in het Stadskantoor, Mallegatsplein 10 te Alkmaar, bij de publieksbalie Bouwen en Wonen, op maandag tot en met donderdag van 9.00 tot 16.30 uur, donderdagavond van 18.30 tot 20.00 uur en vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur.

Informatie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Milieudienst Regio Alkmaar, dhr. J. Hes, tel. 072 5488447.

Zie ook:

* Bezwaren Vuurwerkverkoop oud Overdie aangeboden aan burgemeester
* Buurtonderzoek Vuurwerkverkoop Baansingel