Gemeente Borsele

Borsele genomineerd voor Jong Lokaal Bokaal 2008

Heinkenszand, 28 juli 2007

De Nationale Jeugdraad en het programmaministerie voor Jeugd en Gezin looft in 2008 de eerste Jong Lokaal Bokaal 2008 uit. Dit is een prijs voor gemeenten die in het leven is geroepen om maatschappelijke en politieke participatie van jongeren in de lokale samenleving onder de aandacht te brengen door goede praktijken uit te lichten. De prijs zal op 20 november 2008 voor de eerste keer door minister Rouvoet worden uitgereikt.Â

Â

Zowel jongeren als vertegenwoordigers van de gemeenten werden in de gelegenheid gesteld om hun gemeente te nomineren. Omdat de Nationale Jeugdraad en het programmaministerie het belangrijk vinden dat jongeren kunnen meedoen, meedenken en meebeslissen hebben de jongeren ook een belangrijke stem in wie de winnaar zal worden van deze (symbolische) prijs. Gebleken is dat minimaal één jongere uit Borsele een nominatie heeft opgegeven. Dat betekent dat Borsele automatisch meedingt naar de prijs!

Â

De mogelijkheid tot het nomineren van gemeenten zal sluiten op 8 augustus aanstaande. Dat is direct het beginpunt van de voorselectie. Tijdens de voorselectie zullen er uit alle genomineerde gemeenten 12 worden gekozen die bezocht worden door een jongerenteam. De voorselectie zal gemeenten met elkaar vergelijken op basis van de motivatie die is gegeven in de nominatie, maar ook zal gekeken worden naar het jeugdbeleid op papier en de communicatie van gemeenten naar jongeren via een aparte of gemeentelijke website.

Â

Voor de voorselectie is er een puntensysteem ontwikkeld, wat het goed mogelijk maakt om grote en kleine gemeenten met elkaar te vergelijken op een manier die recht doet aan de schaalverschillen. De voorselectie zal uitgevoerd worden door het bestuur van de Nationale Jeugdraad. In week 34 ontvangt Borsele bericht of de gemeente door de voorselectie is gekomen en op welke gronden wel of niet.