Gemeente Meerssen


Persbericht van maandag 28 juli 2008

Marsna Erepenning voor:
mevrouw Doortje Kleijnen-Hurks uit Ulestraten

Op zondag 27 juli 2008 heeft locoburgemeester Luc Volders de Marsna Erepenning van Verdiensten der gemeente Meerssen uitgereikt aan mevrouw Doortje Kleijnen-Hurks (79) uit Ulestraten. Mevrouw Kleijnen-Hurks ontving de Marsna Erepenning vanwege haar jarenlange inzet voor de ziekenzorg in Ulestraten. De erepenning is uitgereikt bij gelegenheid van haar tachtigste verjaardag en haar afscheid als voorzitter van de ziekenzorg.

In 1969 was mevrouw Kleijnen-Hurks initiatiefneemster en medeoprichtster van ziekenzorg Ulestraten. Ze is dus bijna 40 jaar lid van de Ziekenzorg. Sinds 1989 was zij voorzitter.

De leden van het ziekencomité brengen jaarlijks vele bezoeken aan zieke dorpsgenoten. Met Pasen en Kerstmis zorgen zij ervoor dat alle zieken een paas- cq kerstpakket krijgen. Bovendien worden alle jarige senioren vanaf hun tachtigste verjaardag bezocht met een leuke felicitatie. Dit alles wordt gecoördineerd door mevrouw Kleijnen-Hurks. Onder haar leiding wordt ook de jaarlijkse feestmiddag georganiseerd voor alle zieken en bejaarden in Ulestraten.

Tot voor kort was mevrouw Kleijnen-Hurks ook nog 28 jaar lid van het Damescomité van de Koninklijke Fanfare Concordia uit Ulestraten.