Gemeente Barendrecht

Barendrecht komt met Statistisch Jaarverslag over 2007

BARENDRECHT (maandag 28 juli 2008) - De gemeente Barendrecht heeft voor de zevende maal een Statistisch Jaarverslag gepubliceerd. Dit jaarverslag is een overzicht van onderwerpen in cijfers, vaak ondersteund met kleurrijke grafieken.

Waar komen bijvoorbeeld de inwoners van Barendrecht Carnisselande vandaan? Hoe ziet de bevolkingsopbouw qua wijk of leeftijd eruit? Hoe vaak is het inwoneraantal al verdubbeld sinds 1930? Hoe is de groei van de woningvoorraad geweest sinds 1960? Hoe 'bedrijvig' is Barendrecht en hoeveel mensen hebben er hun werk? Wat heeft de Barendrechter te besteden? Hoe goed wordt afval gescheiden? Wat heeft de Barendrechter betaald aan belastingen en hoe hebben tarieven zich ontwikkeld? Het zijn allemaal vragen waarop het Statistisch Jaarverslag een antwoord geeft.

In een aantal overzichten staan gegevens van voorgaande jaren ter vergelijking. Op die manier is een trend zichtbaar gemaakt. Daarnaast zijn er tabellen met een regionale vergelijking, zoals bijvoorbeeld inkomensgegevens van de gehele Stadsregio.

De onderwerpen die zijn opgenomen sluiten aan bij een gebleken behoefte, zowel binnen als buiten het gemeentehuis. Het statistisch jaarverslag dat nu is uitgebracht heeft betrekking op 2007. Ook de komende jaren zal de gemeente een statistisch jaarverslag uitbrengen. Het Statistisch Jaarverslag 2007 is te koop bij de gemeente voor ¤ 29,50 en ligt ter inzage bij het Gemeentelijk Servicecentrum.

Noot voor de pers,