Gemeente Aalten


Waardevolle resultaten werkatelier LOG Lintelo

Op donderdag 24 juli vond het werkatelier voor het Landbouw Ontwikkelings Gebied (LOG) Lintelo plaats. Gezamenlijk met de deelnemers is gekeken hoe het kenmerkende landschap versterkt kan worden.

Ook is aan de slag gegaan met de opdracht in het kader van het Reconstructieplan Achterhoek en Liemers. Deze opdracht heeft betrekking op het ontwikkelen van de bestaande bedrijven en het verkennen van de mogelijkheden tot de inplaatsing van enkele nieuwe bedrijven. De resultaten van het werkatelier zijn zeer waardevol voor de te ontwikkelen gebiedsvisie.

In workshops aan de slag

De deelnemers, waaronder Dienst Landelijk Gebied, provincie Gelderland, gemeente Aalten, het Gelders Genootschap, het Waterschap, Lintelo's Belang, Stichting Natuur en Milieu, agrarische inwoners van Lintelo en LTO, hebben het gebied fietsend verkend. De kwaliteit van het gebied is getoond, zowel wat betreft landbouw als natuur. Aansluitend zijn de deelnemers in workshops aan de slag gegaan met een gebiedsontwikkeling. Verrassende uitkomst van het atelier was dat er meerdere bruikbare mogelijkheden zijn om het gebied in te richten. De komende maanden worden deze mogelijkheden nader bekeken.

Ontwerp visie

Het ontwerp van deze visie wordt in de maanden augustus tot en met oktober opgesteld in overleg met de klankbordgroep en het gemeentebestuur. Uitgangspunt voor deze visie is dat het wonen, (agrarisch) werken en recreëren in goede harmonie met elkaar samen moeten gaan, nu en in de toekomst. Volgens planning start de inspraakronde voor inwoners in november.

werkatelier aan de slag in workshop.JPG werkatelier fietsend gebied verkennen.JPG