Gemeente Abcoude


AGENDA/BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN ABCOUDE D.D. 8 juli 2008

O P E N B A A R

PORTEFEUILLE: burgemeester J. Streng


1. Concept-besluitenlijst van de B&W-vergadering d.d. 1 juli 2008. Toelichting: Wekelijks wordt de besluitenlijst van de vorige vergadering vastgesteld. Ambtelijk advies: Instemmen met de besluitenlijst. B&W-besluit: Overeenkomstig voorstel besloten.
2. Regeling grafdelven/voorlopen bij begrafenissen per 1 juli 2008. Toelichting: De bedragen in de oude regeling zijn omgerekend naar euro's. Het betreft hier een vergoeding: Cao- verhogingen zijn derhalve niet van toepassing. Ambtelijk advies:
1. De vergoeding voor het delven van graven (graven en dichtmaken) vast te stellen op 9,37 netto per persoon, met dien verstande dat een graf in principe wordt gedolven door 2 personen;
2. de vergoeding voor het voorlopen (1 persoon) vast te stellen op 9,37 per persoon netto;
3. buiten werktijd de overuren te compenseren en de toeslag, als opgenomen in de rechtspositieregeling uit te betalen
4. de regeling zoals vastgesteld door het college op 25 januari 2000 in te trekken. B&W-besluit: Overeenkomstig voorstel besloten.

PORTEFEUILLE: wethouder D.L. Kok


1. Het wijzigen van het gebruik van gronden achter het perceel Winkeldijk 37 te Abcoude. Toelichting: De gronden achter het perceel Winkeldijk 37 te Abcoude hebben de bestemming "Agrarische doeleinden". Het gebruik van de gronden als natuurgebied is in strijd met de bestemming. Derhalve is er een verzoek tot vrijstelling ingediend, omdat door het inrichten van het terrein de natuurwaarden zullen worden verhoogd en tevens wordt ingesprongen op de natuurdoelen in de naaste omgeving. Het ingediende verzoek sluit aan bij de gedachte van het voorontwerpbestemmingsplan en het Streekplan. Op 19 februari 2008 heeft het college een positief besluit genomen op het ingediende principeverzoek mits het inrichtingsplan zou worden aangepast. Naar aanleiding van het besluit is een nieuw inrichtingsplan aangeleverd. Het inrichtingsplan conformeert zich aan de door Bugelhajema, namens de gemeente Abcoude opgestelde inrichtingsschets. Voor een nadere toelichting wordt verwezen naar het inrichtings- en beheerplan. Ambtelijk advies: Op grond van artikel 19 lid 1 WRO vrijstelling verlenen van het gebruik van de gronden, bestemd voor "Agrarische doeleinden", ten behoeve van "Natuur- en landschapsdoeleinden" wanneer na publicatie van uw voornemen tot verlenen van vrijstelling geen zienswijzen worden ingediend. Indien er wel zienswijzen worden ingediend wordt er in een separaat voorstel geadviseerd, op basis van een belangenafweging, de vrijstelling te verlenen dan wel te weigeren. B&W-besluit: Overeenkomstig voorstel besloten.


---

PORTEFEUILLE: wethouder J. Vonk-Vedder


1. Inzet middelen voor mantelzorgondersteuning. Toelichting: Binnen de Wet maatschappelijke ondersteuning neemt mantelzorg een belangrijke plaats in. Een zestal initiatiefnemers, deskundig op het terrein van mantelzorg, doen voorstellen om enerzijds regionale middelen voor 2008 lokaal in te zetten en anderzijds een éénmalige impuls (voortkomend uit onderbesteding in 2007) optimaal te benutten. Stichting Welzijn Abcoude treedt op als centraal punt waar vanuit de mantelzorginzet wordt gecoördineerd. Ambtelijk advies:
1. Eenmalige extra impuls (2007) voor mantelzorg ondersteuning ad. 12.436 toekennen aan Stichting Welzijn Abcoude ter ondersteuning van het ingediende voorstel.
2. Eenmalig 1.500 beschikbaar stellen aan stichting Welzijn Abcoude voor uitbrengen van de mantelzorgkrant. B&W-besluit: Overeenkomstig voorstel besloten.

PORTEFEUILLE: wethouder T. de Roode


1. Bezwaarschrift tegen de verleende vrijstelling en bouwvergunning voor de bouw van drie woongebouwen op het Meerbadterrein. Toelichting: Op 23 juni 2008 heeft een hoorzitting plaatsgevonden, inzake een bezwaarschrift, ingediend namens de Vereniging tot het behoud van het Dorpse Karakter, tegen de beslissing tot het verlenen van een vrijstelling en bouwvergunning, voor het oprichten van drie woongebouwen ter plaatse van de Nieuwe Amsterdamsestraatweg (Meerbadterrein) te Abcoude. Op 1 juli 2008 heeft de commissie bezwaarschriften het advies uitgebracht het bezwaarschrift niet-ontvankelijk te verklaren. Voor de motivering wordt verwezen naar het advies van de commissie bezwaarschriften. Ambtelijk advies: Overeenkomstig het advies van de commissie bezwaarschriften het bestreden besluit te handhaven. B&W-besluit: Overeenkomstig voorstel besloten.

Aldus vastgesteld in de B&W-vergadering van 5 augustus 2008. De secretaris, de burgemeester,


---

MANDAATBESLUITENLIJST BEHORENDE BIJ DE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN ABCOUDE D.D. 8 juli 2008

O P E N B A A R

PORTEFEUILLE: burgemeester J. Streng


1. Plaatsen tent nabij het adres Gein Zuid 45 te Abcoude op 4 juli 2008. Toelichting: De bewoner van Gein Zuid 45 te Abcoude gaat op 4 juli 2008 een feest organiseren in een tent ter ere van het 12 1/2 jarig bestand van zijn bedrijf. Voor het plaatsen van de tent wordt vergunning gevraagd. Ambtelijk advies: Een vergunning verlenen op basis van de Brandbeveiligingsverordening voor het plaatsen van de tent. Mandaatbesluit d.d. 26-6-2008: Overeenkomstig voorstel besloten.
2. Verzoek om vergunning voor het plaatsen van borden in de periode 14 tot en met 23 augustus
2008 ter bekendmaking van de Dag van het Veen. Toelichting: Het programmateam de Venen organiseert op 23 augustus 2008 de Dag van het Veen. Deze dag richt zich op het gehele gebied van de Venen en wordt georganiseerd op recreatieterrein "Bosdijk" te Nieuwer-Ter-Aa (gemeente Breukelen). De stichting vraagt sandwichborden te mogen plaatsen in de gemeente Abcoude ter aankondiging van voornoemde dag in de periode 14 t/m 23 augustus 2008. Aangezien deze dag een Abcouder belang dient in afwijking van de Welstandsnota vergunning verlenen voor het plaatsen van maximaal 10 borden in het dorp Abcoude en maximaal 5 borden in dorp Baambrugge. Ambtelijk advies: Vergunning verlenen. Mandaatbesluit d.d. 27-6-2008: Overeenkomstig voorstel besloten. Vrij van leges.
3. Verzoek om vergunning voor het innemen van een standplaats voor het graveren van kentekens en het reparen van ruiten op de vrijdagen 4 en 18 juli, 1 en 15 augustus, 12 en 26 september, 10 en 24 oktober, 7 en 12 november, 5 en 19 december 2008 op het parkeerterrein van het Dr. van Doornplein te Abcoude. Toelichting: Starglass B.V. heeft een verzoek ingediend voor het innemen van een standplaats als bedoeld in artikel
5.2.3.2 van de Algemene Plaatselijke Verordening voor 2 parkeerplaatsen voor het graveren van kentekens en het repareren van autoruiten op het Dr. van Doornplein te Abcoude. Ambtelijk advies: Vergunning verlenen. Mandaatbesluit d.d. 20-6-2008: Overeenkomstig voorstel besloten.
4. Eerder afgegeven ontheffing verlengen om met een motorvoertuig het Achtervlietpad te mogen berijden. Toelichting: Ontheffing verlengen om met een motorvoertuig het Achtervlietpad te mogen berijden. Deze ontheffing is in 2002 afgegeven en telkens met twee jaar verlengd. De ontheffing was tot 1 juli 2008 geldig, het advies is om deze te verlengen tot 1 juli 2010. Ambtelijk advies: Eerder afgegeven ontheffing verlengen om met een motorvoertuig het Achtervlietpad te mogen berijden. Mandaatbesluit d.d. 27-6-2008: Overeenkomstig voorstel besloten.
---


5. Verzoek om vergunning voor de jaarlijkse autocross op 23 augustus 2008. Toelichting: Het bestuur van de stichting Autocross Abcoude en Omstreken vraagt vergunning aan voor het houden van de jaarlijkse autocross op 23 augustus 2008. Ambtelijk advies: Vrijstelling verlenen voor de autocross en vergunning verlenen voor het plaatsen van de borden. Mandaatbesluit d.d. 3-7-2008: Overeenkomstig voorstel besloten. Indien doeken ter afscherming langs de A2 (vanwege de zandhopen op crossterein) niet te zien zijn dan de organisatie niet extra op kosten jagen door deze eis.
6. Verzoek om vergunning voor het innemen van standplaats voor de verkoop van snacks en zwak-alcoholische dranken tijdens de op 23 augustus 2008 in een weiland ten zuiden van de Burg. Dedelstraat te Abcoude te organiseren autocross. Toelichting: De firma Vosmeijer Catering vof heeft een verzoek ingediend voor het innemen van een standplaats met een snackwagen voor de verkoop van snacks en dranken op 23 augustus 2008 op het autocrossterrein gelegen ten zuidoosten van de Burg. des Tombeweg. De gewenste locatie is niet opgenomen als vaste standplaats. Tevens vraagt de firma voor de verkoop van zwak-alcoholische dranken een ontheffing. De aanvraag is compleet, drie leidinggevenden voldoen aan de gestelde eisen en zijn in het bezit van het benodigde bewijs van sociale hygiëne. Geadviseerd wordt ontheffing te verlenen. Ambtelijk advies: Vergunning en ontheffing verlenen. Mandaatbesluit d.d. 3-7-2008: Overeenkomstig voorstel besloten.

PORTEFEUILLE: wethouder D.L. Kok


1. Aanvraag reguliere bouwvergunning vergroten van een woonhuis, Ds. Bleekerhof 33, Abcoude. Ambtelijk advies: Bouwaanvraag verdagen op grond van artikel 46 lid 2 Woningwet. Mandaatbesluit d.d. 3-7-2008: Overeenkomstig voorstel besloten.
2. Aanvraag reguliere bouwvergunning vergroten van een woonhuis, Schuttenburg 15, Abcoude. Ambtelijk advies:
- Met toepassing van art. 15 binnenplanse vrijstelling verlenen,
- bouwvergunning verlenen. Mandaatbesluit d.d. 3-7-2008: Overeenkomstig voorstel besloten.
3. Aanvraag lichte bouwvergunning plaatsen van een bijgebouw in de achtertuin, Laan van Binnenrust 23, Abcoude. Ambtelijk advies: Bouwvergunning verlenen. Mandaatbesluit d.d. 3-7-2008: Overeenkomstig voorstel besloten.
---


4. Kapvergunningaanvraag t.b.v. de dijkversterking Meerbad te Abcoude. Houtopstand: 45 essen,
12 esdoorns, 2 beuken, 1 eik, 1 els, 1 meidoorn, 11 populieren, 1 iep, 2 wilgen, 1 paardenkastanje vermeld op de bijhorende tekening met nummer MR100023, met aanplant van nieuwe bomen op de bijhorende tekening met nummer MR100023 B80-GLO-AU-0700003. Toelichting: Op 4 juni 2008 is een verzoek om vergunning binnengekomen van Waternet, met toestemming van de gemeente Abcoude als eigenaar zijnde, voor het kappen van de houtopstand vermeld op tekening met nummer MR100023 t.b.v. de dijkverbetering Meerbad. De gemeentelijke bomendeskundige heeft positief geadviseerd. Er zijn geen weigeringsgronden (art. 4. 3 .3a APV) waardoor de kapvergunning kan worden verleend. Na publicatie in de VAR van 5 juni 2008 zijn er geen zienswijzen binnengekomen. Ambtelijk advies: Geadviseerd wordt de kapvergunning te verlenen met herplantplicht van knotwilgen met een plantafstand van 7 meter en minimale omtrek van 16-18 cm. Mandaatbesluit d.d. 3-7-2008: Overeenkomstig voorstel besloten.
5. Aanvraag reguliere bouwvergunning oprichten van een nieuwe woning op de 1e verdieping Kerkplein 27, Abcoude. Ambtelijk advies: Bouwvergunning verlenen. B&W-besluit: Overeenkomstig voorstel besloten.

PORTEFEUILLE: wethouder J. Vonk-Vedder


1. Leerlingenvervoer schooljaar 2008-2009 Toelichting: Akkoord gaan met de honorering van de aanvragen leerlingenvervoer vanaf de eerste schooldag van het schooljaar 2008-2009. Deze aanvragen zijn getoetst op basis van de verordening leerlingenvervoer gemeente Abcoude 2007. Ambtelijk advies: Akkoord gaan met de honorering van de aanvragen leerlingenvervoer. Mandaatbesluit d.d. 30-6-2008: Overeenkomstig voorstel besloten.


---