Politie Gelderland-Zuid

Inbreker betrapt

Buurvrouw ziet onbekende man in tuin

Nijmegen, 28-07-2008 o Na een zoekactie in de wijk heeft de politie maandagochtend op de Minister Elandstraat een 22-jarige Nijmegenaar aangehouden op verdenking van woninginbraak. Kort daarvoor zou de man in een woning aan de Pater Brugmanstraat hebben ingebroken. Een attente buurtbewoonster die een onbekende man in de tuin zag, riep hem aan, waarop de 22-jarige het op een lopen zette.

In eerste instantie ging een politieagent, die in burger en in zijn vrije tijd in de buurt was, achter de verdachte aan. Hij praatte andere agenten, die ter plaatse waren gekomen, bij. Die zagen even later in de nabije omgeving de desbetreffende man lopen en vroegen hem om legitimatie. Deze kon hij echter niet tonen en omdat hij voldeed aan het doorgegeven signalement, werd de Nijmegenaar aangehouden en voor verder onderzoek naar het politiebureau overgebracht. Daar is hij in verzekering gesteld.

Inmiddels gingen andere agenten een kijkje nemen in de woning waar was ingebroken. Daar bleek het hele huis te zijn doorzocht, maar zover nu bekend is niets weggenomen. De eigenaar heeft inmiddels aangifte gedaan. De politie heeft een buurtonderzoek verricht en de technische recherche deed sporenonderzoek. De recherche onderzoekt de zaak verder.
(08)
Actuele dossiers

* Vierdaagse 2008

landelijke dossiersGeen dossiers aanwezig


* Naar boven

Laatst gewijzigd 28-07-2008 18:01 © Regio Gelderland-Zuid Privacy Selecteer een korps:
Zoek op kaart/postcode
Amsterdam-Amstelland
Brabant Zuid-Oost
Brabant-Noord
Drenthe
Flevoland
Fryslân
Gelderland-Midden
Gelderland-Zuid
Gooi en Vechtstreek
Groningen
Haaglanden
Hollands Midden
IJsselland
Kennemerland
KLPD
Limburg-Noord
Limburg-Zuid
Midden en West Brabant
Noord- en Oost-Gelderland
Noord-Holland Noord
Rotterdam-Rijnmond
Twente
Utrecht
Zaanstreek-Waterland
Zeeland
Zuid-Holland-Zuid
Overige politieorganisaties