Ingezonden persbericht


P E R S I N F O R M A T I E

Amsterdam, 28 juli 2008

Beijing in zicht voor politiefietsers

De twaalf politiemannen en -vrouwen die met hun twee begeleiders sinds 13 april per fiets onder de naam Bike2Play vanuit Nederland naar Beijing onderweg zijn, hebben het einddoel in zicht. Komende vanuit Mongolië zijn zij vandaag, t.h.v. Erenhot, de grens met China overgestoken. De groep koerst af op de Chinese hoofdstad die op zo'n 1000 kilometer afstand ligt en streeft ernaar om die afstand in tien dagen te overbruggen om op 6 augustus in Beijing te arriveren. Met deze planning ligt de groep volledig op het van te voren uitgedachte fietsschema.

De komende weken zien er voor Bike2Play als volgt uit:


1. Aankomst in Beijing op woensdag 6 augustus, met op diezelfde dag een welkom op de Nederlandse Ambassade;
2. Presentatie in het Holland Heineken House op zondag 10 augustus met o.a. bekendmaking en overhandiging van het bedrag dat de sponsorfietstocht Bike2Play heeft opgeleverd voor het goede doel Right To Play;
3. Terugkeer en feestelijk onthaal op Schiphol op woensdag 13 augustus omstreeks 17:20 uur met vlucht per LH 4680 vanuit Frankfurt.

Bij terugkeer op Schiphol zal een foto- en filmmoment georganiseerd worden. Er zal zeer beperkt ruimte voor een enkel kort interview zijn.

De mediacontacten worden - zoals tot nu toe gebruikelijk - georganiseerd via onderstaand contactpersoon. Dit zowel voor vertegenwoordigers van media in Beijing als in Nederland. In verband met tijdsverschil en beperkte contactmogelijkheden is het verstandig vroegtijdig contact te leggen.

De meeste informatie van de fietsers vindt u op hun site www.bike2play.nl.
---