Politie Zeeland


---


O-1478-2008 19 aanhoudingen in Renesse
In de nacht van zaterdag op zondag hebben agenten van de Zeeuwse politie, in samenwerking met een gecertificeerde speurhond verdovende middelen, 19 personen aangehouden in Renesse.
Alle aangehouden verdachten hadden ofwel (hard- of soft)drugs in hun bezit, of ze stonden op de openbare weg hun drugs te gebruiken. Van de 19 aangehoudenen is er één van het vrouwelijk geslacht, de overigen betreffen mannen. De verdachten varieren in leeftijd tussen 17 en 30 jaar. Voor een gedeelte zijn ze afkomstig uit de provincie, een ander gedeelte komt van buiten de provincie.

Z-1479-2008 Doorrijder meldt zich
Zondagmiddag omstreeks 14.30 uur is een 61-jarige inwoner van Terneuzen aangereden door een plaatsgenoot op zijn motorfiets.
Het slachtoffer fietste op de Axelsestraat met zijn echtgenote toen hij aangereden werd door de motorrijder. De man vloog door de lucht en klapte op het wegdek. Met een behoorlijke wond aan zijn hoofd is hij overgebracht naar het ziekenhuis. Door getuigen is het kenteken van de motor genoteerd. Dat is doorgegeven aan de politie. Na onderzoek bleek de motorfiets geparkeerd te staan in een tuin in de Beethovenhof in Terneuzen. De motor is in beslag genomen. Deze bleek niet verzekerd te zijn. Door de officier van justitie is toestemming gegeven om de verdachte motorrijder aan te houden buiten heterdaad. Juist toen die toestemming gegeven was kwam de 33-jarige verdachte zich zelf melden op het politiebureau. De man is daar aangehouden en heeft een verkalring afgelegd. Hij verklaarde geen verzekering te hebben afgesloten voor de motor, ook heeft de man geen rijbewijs. De veroorzaker van het ongeval zei in paniek te zijn geraakt door alle commotie die na de aanrijding ontstond en daarom te zijn doorgereden. Het slachtoffer is behandeld aan vleeswonden en licht nierletsel. Hij kan thuis herstellen van zijn verwondingen. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt.

O-1480-2008 Aangereden door bromfietser
Zondagmiddag omstreeks 13.54 uur fietsten een 61-jarige vrouw uit de gemeente Borsele samen met haar man over de Goesestraatweg in 's-Gravenpolder.
Op die weg is de vrouw van achter aangereden door een tot nu toe onbekende scooterbestuurder. De bestuurder van de scooter remde even en keek achterom om er hierna met volle snelheid vandoor te gaan. De vrouw viel, als gevolg van de aanrijding, tegen haar man aan die hierdoor ook ten val kwam. Beide fietsen zijn beschadigd en de aangereden vrouw liep een wond aan haar arm op, een gescheurde ellepijp en een gekneusd borstbeen. De bestuurder van de scooter was vermoedelijk in het gezelschap van nog drie maatjes. Zij waren allemaal donker gekleed.