Van der Moolen Holding NV

Amsterdam, 28-07-2008

Van der Moolen ziet sterke groei tweedekwartaalwinst vooral dankzij succesvolle samenwerking met GSFS

Van der Moolen Holding N.V. geeft vandaag een business update voorafgaand aan de publicatie van de tweedekwartaalresultaten op 14 augustus 2008.

Van der Moolen verwacht over het tweede kwartaal een nettowinst te rapporteren van circa 9 miljoen (voor preferent financieringsdividend), vergeleken met een nettoverlies van 8,7 miljoen in het tweede kwartaal van 2007 en een nettowinst van 4 miljoen in het eerste kwartaal van 2008.

In een toelichting zegt Richard den Drijver, CEO van Van der Moolen:

In het tweede kwartaal is de opwaartse trend van de resultaten van Van der Moolen over het eerste kwartaal doorgezet, hetgeen heeft geresulteerd in een sterke winststijging. De in oktober 2007 bekendgemaakte samenwerking met GSFS Asset Management op het gebied van arbitrage voor eigen rekening levert een grote bijdrage aan de winst. Verder profiteren we van het vrijvallen van kapitaal door het beëindigen van onze US specialist-activiteiten.

De verwachte winst voor het tweede kwartaal is inclusief een impairment van 2 miljoen op de goodwill van de Europese brokerage-activiteiten als gevolg van de uitdagende marktomstandigheden. Zonder de impairment komt de nettowinst (voor preferent financieringsdividend) over het eerste halfjaar op circa 15 miljoen.

Op 14 augustus 2008 publiceert Van der Moolen de volledige resultaten over het tweede kwartaal.

For more information: afdeling Investor Relations / Corporate Communications, telefoon (020) 535 6789.

Sterke groei Q2 winst vooral dankzij samenwerking met GSFS
Sterke groei Q2 winst vooral dankzij samenwerking met GSFS