Ingezonden persbericht

Volkskrant valt aan, TD zit met de gebakken peren

AMSTERDAM - Vanmorgen werd Thomas Dekker opgeschrikt door een verhaal in De Volkskrant waarin de suggestie werd gewekt dat Thomas afwijkende bloedwaarden zou hebben. 'Ja daar zit je dan met de gebakken peren, je kunt er niks aan doen! Iemand schrijft wat en je kunt beginnen met verdedigen. Er is totaal geen wederhoor toegepast door De Volkskrant, ik ben zeer teleurgesteld in de gang van zaken'.

De Rabobank wielerploeg liet vandaag in de pers al diverse malen weten dat er met Thomas zijn bloedwaarden niks mis is. Thomas daarover:'Er is niets mis met mijn bloedwaarden, ik heb gewoon mijn programma kunnen rijden; de Ronde van Zwitserland, NK en Sachsen Tour. Dat was anders echt niet mogelijk geweest'.

De UCI heeft Thomas vandaag middels een brief laten weten dat hij geen limieten heeft overschreden.'Ik heb contact gezocht met de UCI, zij lieten mij per brief weten dat er geen problemen zijn met mijn bloedwaarden. Ik kan gewoon aan wedstrijden deelnemen'.

Daarnaast werd er door De Volkskrant gesuggereerd dat Thomas en zijn werkgever uit elkaar zouden gaan.'Het staat al een tijd vast dat ik na de Tour met de ploegleiding zou gaan praten over de toekomst, van een breuk is geen sprake'.

Bovenstaande interview is afkomstig van http://www.tdmagazine.nl/



Ingezonden persbericht