DOCDATA N.V. Maakt Halfjaarcijfers 2008 op 29 Juli 2008 Bekend

03/07/2008 08:32

PR Newswire

WAALWIJK, Nederland, July 3 /PRNewswire/ -- Het management van DOCDATA N.V. maakt vandaag bekend dat de onderneming de geconsolideerde cijfers over het eerste halfjaar van boekjaar 2008 bekend zal maken op dinsdag 29 juli a.s. middels het (voorbeurs) uitbrengen van een persbericht om 07.30 uur. Aansluitend zal het management de halfjaarcijfers 2008 bespreken in een bijeenkomst, waarvoor zowel de financiële pers als analisten zullen worden uitgenodigd. Deze bijeenkomst zal worden gehouden om 10.30 uur in de Mercurius zaal van het Financieel Nieuwscentrum Beursplein 5 van NYSE Euronext Amsterdam (Beursplein 5, 1012 JW Amsterdam, telefoon +31(0)20-5505505).

Oorspronkelijk stond de publicatie van de halfjaarcijfers 2008 gepland voor donderdag 17 juli a.s., zoals opgenomen in het overzicht van belangrijke data in het Jaarverslag 2007 van DOCDATA N.V. Aan de gewijzigde planning liggen in hoofdzaak twee oorzaken ten grondslag, die het management hebben doen besluiten om (eenmalig) meer tijd te nemen voor het samenstellen van de te publiceren geconsolideerde cijfers van DOCDATA N.V.:


- met ingang van 1 januari 2008 is de organisatiestructuur van de onderneming gewijzigd van een landenorganisatie naar een divisiestructuur, waarbij het internet service bedrijf docdata en het technologiebedrijf Industrial Automation Integrators als twee separate organisaties worden onderkend. De vergelijkende cijfers over het eerste halfjaar van boekjaar 2007 dienen eveneens op deze nieuwe structuur te worden gebaseerd;


- de integratie en opname in de consolidatie gedurende het eerste halfjaar van boekjaar 2008 van twee recente acquisities als gevolg waarvan de onderneming een meerderheidsbelang heeft verworven in Pegasus e-Business GmbH in Duitland (70% met ingang van 1 januari 2008) en in Hitura Ltd. in het Verenigd Koninkrijk (61,2% met ingang van 1 februari 2008). Voor beide acquisities zijn waarderingen uitgevoerd ten behoeve van de 'purchase price allocation', welke is vereist onder IFRS.


---

DOCDATA N.V. is sinds 1997 genoteerd aan de NYSE Euronext en bestaat uit twee verschillende organisaties, docdata en Industrial Automation Integrators.

Het internet service bedrijf docdata (http://www.docdata.com) is een Europese marktleider met een sterke basis in Nederland, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk, en bestaat uit vier divisies:


- docdata commerce


- docdata payments


- docdata fulfilment


- docdata media

Het technologiebedrijf Industrial Automation Integrators (http://www.iai.nl) is een hightech machinebouwer gespecialiseerd in het ontwikkelen en bouwen van machines voor het zeer nauwkeurig en met hoge snelheid bewerken van verschillende soorten producten en materialen. Klanten bevinden zich wereldwijd in de volgende sectoren:


- beveiligen en personaliseren van waardedocumenten


- bewerken van verpakkingsmaterialen


- bewerken van zonnecellen


- bewerken van andere materialen (o.a. film ondertiteling)

PRN NLD
Verdere informatie: DOCDATA N.V., M.E.T. Verstraeten, CFO, Tel. +31(0)416-631-100






-