Gemeente Helden

Twee kinderen uit Beringe in Marokko verongelukt

Vorige week zijn twee kinderen uit Beringe tijdens vakantie verongelukt in Marokko.

Bij het tragisch verkeersongeluk kwamen Yassira (meisje van 12 jaar) en Salim (jongen van 9 jaar) samen met een tante, een oom en een opa om het leven. De ouders raakten zwaar gewond.

Beide kinderen zaten op de basisschool Sint Joseph.

De leerlingen, ouders, directie en bestuur van de school willen de gebeurtenis de komende week met elkaar verwerken. Daarvoor is de school de hele week geopend.

Leerlingen en ouders komen morgen, 29 juli van 13.00-15.00 uur in de school, Kardinaal van Rossumstraat 11 bijeen om samen de tragische gebeurtenis te herdenken.

De pers mag op gepaste en respectvolle wijze opnames maken. Op verzoek van de school wordt de woordvoering gedaan door de burgemeester van Helden, de heer ing. M.J.H. Vestjens.
In de eerste schoolweek (week van 18 augustus) is er in de school nog een besloten gezamenlijke herdenking voor de overleden kinderen. De familie van de overleden kinderen bepaalt in alle privacy wat er verder gebeurt.

Het gemeentebestuur van Helden leeft intens mee met de getroffen familie, met de Beringse kinderen en ouders en met de Heldense Marokkaanse leefgemeenschap en spreekt haar oprechte deelneming uit.

Ook heeft de burgemeester van Helden de school en de familie van de kinderen laten weten te willen helpen daar waar behoefte aan is.

29-7-2008 11:57