Gemeente Lingewaard


(Verkeers)maatregelen Huissense Dag op 29 juli

Burgemeester en wethouders van Lingewaard maken bekend, dat ten behoeve van een veilig en ordelijk verloop van de Huissense Dag, op dinsdag 29 juli, de volgende verkeersmaatregelen zullen gelden:

Stopverboden
Vanaf 28 juli om 08.30 uur t/m 30 juli, om 06.00 uur geldt een stopverbod aan één zijde van de Neercasselstraat en aan de noordzijde van de Touwslagersbaan. Bij de handhaving van deze stopverboden zal zonodig de Wegsleepregeling worden toegepast.

Afsluitingen
Vanaf maandag 28 juli om 18.00 uur tot woensdag 30 juli om 06.00 uur zullen de volgende straten voor het verkeer zijn afgesloten:Helmichstraat, Vierakkerstraat, Markt, Langestraat, Walstraat, Malenborch, Langekerkstraat, Vicariestraat en het Raadhuisplein. Het Raadhuisplein en Markt zullen op maandag 28 juli al om 8.30 uur afgesloten zijn. Het verkeer wordt omgeleid.De Rijnstraat zal in beide richtingen voor het gemotoriseerd verkeer afgesloten zijn.

Parkeerverboden en éénrichtingsverkeer
Op de Stadsdam, aan de zijde van de uiterwaarden zal een parkeerverbod gelden. Ook op de Angerensedijk zal aan beide zijden van deze weg, tot aan de Piet Everstraat een parkeerverbod gelden. Op de Piet Everstraat zal éénrichtingsverkeer gelden in die zin, dat het verkeer in deze straat mag rijden in de richting van de Polseweg. Deze parkeerverboden en het éénrichtingsverkeer gelden vanaf 28 juli 18.00 uur tot 30 juli, om 06.00 uur.

Regeling verkeer
Ten behoeve van de deelnemers aan de Fietsvierdaagse zal het verkeer door gecertificeerde verkeersregelaars geregeld worden op de volgende lokaties:

* rotonde Arnhemse Poort

* Stadsdam/Markt

* Loostraat/Bredestraat

* Bredestraat/Driegaardsestraat

* Oversteek Polseweg

* Karstraat/Kamervoort

Bevoorrading winkels
Winkeliers in Huissen worden er op attent gemaakt, dat als gevolg van bovengenoemde verkeersmaatregelen vanaf maandag 28 juli na 18.00 uur tijdelijk geen bevoorrading van de winkels plaats kan vinden.

Verwijder tijdig uw auto!

Bewoners en bedrijven in Huissen worden verzocht om hun voertuigen tijdig (vóór maandag 28 juli om 08.30 uur) van het Raadhuisplein èn de Markt te verwijderen en verwijderd te houden tot woensdag 30 juli om
06.00 uur. Hetzelfde wordt verzocht ten aanzien van de overige straten en pleinen (zie de Openbare Bekendmakingen), echter vóór maandag 28 juli, om 18.00 uur, en eveneens verwijderd te houden tot woensdag 30 juli om 06.00 uur.

Verbod glaswerk, blikjes, aardewerk en porselein

Op grond van artikel 2.4.8 van de Algemene Plaatselijke Verordening en op grond van de op 1 oktober 2003 vastgestelde Richtlijnen verbod glaswerk bij evenementen heeft de burgemeester voor dit evenement in het belang van de openbare orde en veiligheid het volgende evenementengebied aangewezen: het gebied gelegen op en binnen de volgende wegen: Stadsdam - Kloosterlaan - Helmichstraat - Stadswal - Stadswal-Noord en Stadsdam. In dit evenementengebied is het van dinsdag 29 juli 2008 vanaf 06.00 uur tot en met woensdag 30 juli 2008 om 02.00 uur verboden, op de weg en terrassen (alcoholhoudende) drank in glas, blikjes, porselein/aardewerk en dergelijke bij zich te hebben, te verstrekken c.q. te nuttigen. U dient op deze locaties plastic bekers of petflesjes te gebruiken.

De horeca ondernemers in Huissen, die betrokken zijn bij de Huissense Dag, worden bericht dat zij op de terrassen en op de openbare weg geen alcoholhoudende dranken mogen verstrekken in glazen, blikjes, porselein/aardewerk en dergelijke en dat men dus plastic bekers dient te (laten) gebruiken.